Alina Mungiu-Pippidi: Homosexualii BOR sunt deasupra legii. Restul, în iad şi la puşcărie

Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Mungiu-Pippidi e profesor de studii ale democraţiei la Berlin, expert pentru Consiliul Europei şi preşedinte al Societăţii Academice din România (SAR)
Alina Mungiu-Pippidi e profesor de studii ale democraţiei la Berlin, expert pentru Consiliul Europei şi preşedinte al Societăţii Academice din România (SAR)

Cele trei milioane care au semnat să se schimbe Constituţia aşa cum pe vremuri semnau orice le cerea Ceauşescu, ca şi milioanele care nu au semnat, ar trebui să îşi retragă copiii de la orele de religie, pentru că riscul e mult mai mare să fie victimele celor care predau acolo, cu autoritate şi acces legal la ei, decît să fie recrutaţi pe stradă de vreun homosexual oarecare.

După ce şi-a adunat probabil tot curajul, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a interzis părintelui Cristian Pomohaci să oficieze vreo slujbă bisericească timp de 30 de zile. Poliţia sesizase organele judiciare după apariţia unui fişierul audio pe net în care preotul încearcă să seducă un minor căruia îi spune cît e de frumos, ce relaţie specială e între ei, recunoaşte că are relaţii cu bărbaţi (ar putea aduce remorci pline cu ei), dar celelalte nu sunt dragoste adevărată, acceptă senin declaraţia tînărului că e virgin, nu a umblat cu alţi bărbaţi şi se apără viguros de acuzaţia că ar fi ceva ”trivial” în îndemnul său de a-I arăta ”ciocanul”. Iată o mostră candidă, cu citate despre Isus:

Victima abuzului: Păi, eu nu am mai fost cu maşina asta.
Pomohaci: Audi nu e al nostru, ţi-am spus că nu e al nostru, e al cuiva, e al unui prieten care ne-a dat-o… Ce faci, frumuseţe, ui ce lumină s-a făcut, să văd şi eu un copil frumos, du-te, măăă!
Victima abuzului: Şi asta e a dumneavoastră, personală?
Pomohaci: Doar domnul Iisus mi-a dat-o, să mă folosesc de ea! …
Victima abuzului: Iisus?
Pomohaci: … Le-am găsit în Cluj, am fost la spital şi le-am luat ca să… Ştii că mi-eşti drag!
Victima abuzului: Ştiu!
Pomohaci: Nu, că eu trebuie să zic, nu tu trebuie să zici! Că te iubesc!
Victima abuzului: E bine dacă mă iubiţi!
Pomohaci: Fugi! Fugi! Când mi-o arăţi? Amu e spălată, nu mi-o arăţi!?
Victima abuzului: Păi, eu ştiu…
Pomohaci: Când?
Victima abuzului: Depinde, ce vreţi să vă arăt?
Pomohaci: Ce să îmi arăţi? Păi, ciocanul…
Victima abuzului: Ciocanul? Eu ştiu când să vi-l arăt? Vi-l arăt într-o zi!
Pomohaci: Când?
Victima abuzului: Într-o zi. Când?
Pomohaci: Când? Uite-te ce speriat e… Gândeşti că e o căprioară… Vai… Aşa eşti, da!
Victima abuzului: Dar nu-s speriat, nu îs…
Pomohaci: Nici nu vreau să fii!
Victima abuzului: Nu îs comod cu treburile astea!
Pomohaci: Nici nu vreau să fii, că dacă ai fi, nu erai lângă mine!
Victima abuzului: Nu, nu că-s speriat, nu-s obişnuit cu chestiile astea!
Pomohaci: În timp, o să fii obişnuit!
Victima abuzului: În timp, e ok…
Pomohaci: Aşa, nu îmi dă un confort…
Victima abuzului: Nu, poate dumneavoastră sunteţi obişnuit, eu nu pot folosi cuvinte din-astea triviale…
Pomohaci: Triviale, ce înseamnă?”.

Într-o acţiune paralelă, trei preoţi au fost acuzaţi de şantaj de procuratură, Mihail Răzvan Bumbu, Cristian Sebastian Jitaru şi Gheorghe Damian. Ei l-au şantajat pe episcopul Corneliu Bârlădeanu cu o filmare de 15 minute, alături de un fost elev al Seminarului Teologic Huşi, în prezent preot într-o comună din Vaslui. Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu, a depus luni, 12 iunie, o plângere la DNA Iaşi.. Surse judiciare au precizat pentru ”Adevărul” că pe data de 30 mai 2017 consilierii Episcopiei Huşilor au fost abordaţi de preotul Jitaru. Acesta le-ar fi spus că deţine un material compromiţător cu Episcopul Corneliu şi le-ar fi spus că, în cazul în care acesta nu va interveni pentru a-l propune pentru funcţia de vicar, va oferi presei materialul compromiţător şi-l va folosi în cadrul Sfântului Sinod din data de 15 iunie pentru a-l denigra. Şi ceilalţi doi preoţi, Gheorghe Damian şi Răzvan Mihail Bumbu ar fi pretins episcopului 50.000 euro, între altele ca să-şi recupereze banii plătiţi cînd au căpătat parohia. Episcopul a purtat tehnica de ascultare furnizată de procurori şi astfel i-a băgat pe şantajişti la arest preventiv.

Din cîte se vede, şi feţele bisericeşti recurg la poliţie şi la DNA cînd e ceva de rezolvat, pentru că biserica nu pare capabilă să îşi facă ordine în casă. Cu cine fac sex preoţii e strict treaba lor, cel puţin în biserica ortodoxă, numai că aici se recrutează minori chiar din parohie, din turma care se presupune că e în grija preotului, sau din seminar, nu dintr-un bar, parcare sau de pe Internet. În timp ce biserica se dă de ceasul morţii să scoată din Constituţie şi posibilitatea teoretică pentru doi bărbaţi adulţi să fondeze o uniune civilă în care să se prezinte în faţa legii cu aceleaşi drepturi ca un cuplu heterosexual căsătorit, homosexualii în sutană sunt lăsaţi să abuzeze de influenţa lor asupra tinerilor din propria lor ogradă, de a căror bunăstare sufletească ar trebui să aibă grijă. Ba li se mai cere, superfluu, după ce înregistrările sunt postate de victime pe Internet, şi să aducă probe ca să fie făcuţi scăpaţi. Poliţia şi DNA fac ordine – sau încearcă- în timp ce BOR le lasă pe mai departe accesul la situaţia în care pot abuza şi de alţi minori, în şcolile unde predau religie, în seminare sau în parohii. Despre corupţie, faptul că parohiile se cumpără şi că reglarea de conturi se face prin şantaj nici nu mai face să discutăm.

BOR nu doar că nu practică virtutea pe care o predică, dar promovează ipocrizia pe o scară incredibilă.

Cele trei milioane care au semnat să se schimbe Constituţia aşa cum pe vremuri semnau orice le cerea Ceauşescu, ca şi milioanele care nu au semnat ar trebui să îşi retragă copiii de la orele de religie, pentru că riscul e mult mai mare să fie victimele celor care predau acolo, cu autoritate şi acces legal la ei, decît să fie recrutaţi pe stradă de vreun homosexual oarecare. În homosexualitatea masculină vîrsta consensuală e considerată mult mai mică decît cea stabilită legal sau la fete, astfel că un băiat de 14-15 ani riscă să fie iniţiat în viaţă chiar de un părinte spiritual sub acoperişul şcolii.

Să ne înţelegem: sunt printre primii activişti, ca fost medic, care au cerut dezincriminarea homosexualităţii în anii nouăzeci, pe motivul că statul nu trebuie să se amestece în viaţa privată a oamenilor. Abuzul de autoritate morală sau de orice fel pentru a recruta minori de către preoţi cu înclinaţii homosexuale, şi asta în plină campanie a BOR pentru a legaliza un statut de cetăţeni de gradul doi pentru homosexualii adulţi e însă de neacceptat. Ce fel de biserică e asta, care aşteaptă de la DNA şi de la poliţie să îi facă ordine, şi între timp lasă pe mai departe pe cei prinşi în flagrant delict să aibă acces la minori, împărţind critici blînde şi suspendări pe 30 de zile, şi astea la presiunea presei şi a poliţiei?

Puteţi comenta acest articol pe România Curată

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite