Ambasada SUA a rămas fără fonduri pentru desfăşurarea activităţii.  Vizele obişnuite şi de urgenţă vor fi oferite în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ambasada sua bucuresti

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat, luni, că în această perioadă nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii reprezentanţei diplomatice, dar că toate serviciile consulare şi de viză obişnuite şi de urgenţă vor continua.

"Toate serviciile consulare şi de viză obişnuite şi de urgenţă oferite de Ambasada SUA la Bucureşti vor continua în această perioadă în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii. Solicitanţii de viză care au o programare la interviul pentru viză ar trebui să se prezinte la data şi ora programată", a anunţat luni ambasada, într-un comunicat postat pe site-ul său.  

Pe internet vor fi furnizate numai informaţii legate de securitate şi siguranţă

  

Reprezentanţa diplomatică a SUA mai precizează în comunicat că informaţiile de pe website-ul oficial "nu se vor actualiza periodic până la reluarea completă a activităţii, cu excepţia mesajelor urgente de securitate şi siguranţă". 

  

Şi pe pagină oficială de Facebook, Ambasada SUA la Bucureşti a postat luni următorul mesaj: "Dragi prieteni, nu vom mai publica pe această pagină până la reluarea activităţii guvernului SUA".

În Senatul SUA a fost blocat un proiect care prevedea finanţarea guvernului până pe 16 februarie

Activităţile guvernului american au fost oprite în mod oficial în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce republicanii şi democraţii din Senat nu au reuşit să ajungă la un acord de ultim moment pentru continuarea finanţării bugetare, din cauza neînţelegerilor majore legate de imigraţie şi securitatea la graniţe. Într-o şedinţă dramatică desfăşurată noaptea târziu, senatorii au blocat un proiect care prevedea prelungirea finanţării guvernului până pe 16 februarie. Proiectul avea nevoie din susţinerea a 60 din cei 100 de senatori, dar doar 50 au votat în favoarea acestuia.

Ca urmare, Guvernul Statelor Unite a început, la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, o închidere parţială a activităţilor sale din lipsa fondurilor de finanţare, după ce republicanii şi democraţii nu au reuşit să ajungă în Congres la un acord privind bugetul. Oprirea oficială a activităţilor a intrat în vigoare sâmbătă, zi care a marcat prima aniversare a lui Donald Trump ca preşedinte.

În astfel de situaţii, angajaţii care nu au roluri vitale sunt trimişi în şomaj temporar. Ultima dată, Administraţia a fost paralizată astfel în octombrie 2013, iar ulterior au fost adoptate măsuri pentru plata retroactivă a drepturilor neachitate personalului bugetar.

Administraţia Trump a anunţat că nu va discuta despre imigraţie până când guvernul nu va putea să îşi reia activitatea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite