Protestatar, despre deputatul Ioan Terea: „M-a lovit cu oglinda, m-am agăţat de capotă şi m-a târât vreo 10 metri“. Parchetul General anchetează cazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul Ioan Terea, deputat PSD de Sibiu, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce miercuri seară a lovit cu maşina doi protestatari, în timp ce ieşea din curtea Parlamentului. Dosarul va fi înaintat Parchetului General. Aceştia acuză că au fost loviţi cu maşina, iar unul dintre ei a solicitat să fie dus la spital, acuzând dureri la un braţ. Terea afirmă că cei doi s-au aruncat pur şi simplu în faţa maşinii.

UPDATE 17.30 Cristian Mihai Dide, unul dintre cei doi protestatari au fost implicaţi într-un incident cu deputatul Ioan Terea, la protestul de miercuri seara, susţine că parlamentarul l-a lovit cu maşina, un alt participant fiind rănit la genunchi.

"Am zis că de câte ori iese o maşină din curtea Parlamentului, să ne arătăm nemulţumirea faţă de gestul pe care ei l-au făcut în parlament, să traversăm din stâga în dreapta astfel încât să vadă că noi suntem acolo şi că suntem nemulţumiţi. Ionel, prietenul meu, a traversat şi se vede şi în filmare că domnul deputat a oprit ostentativ pe trecerea de pietoni, acroşându-l la genunchi pe Ionel. Când am văzut chestia asta, m-am dus să filmez, să vedem cine este şi când am ajuns în faţa maşinii, el era în mişcare, cu o viteză foarte mică, nu a plecat în trombă, asigurându-se că nu loveşte pe nimeni. În momentul în care a văzut că nu ne dăm la o parte, a accelerat şi m-am dat în partea dreaptă a maşinii, pentru că nu voiam să mă urc pe capotă. M-a lovit cu oglinda, m-am agăţat de capotă şi m-a târât vreo 10 metri. Se vede pe filmare că nu s-a aruncat nimeni pe capotă şi se vede cum a oprit pe trecerea de pietoni, nu pe linia care îl obligă să oprească până în trecere", a declarat, pentru Mediafax, Cristian Mihai Dide.

Acesta susţine că va înainta, alături de al doilea protestatar, o plângere penală către organele de anchetă. "Eu nu am nimic, dar Ionel a acuzat nişte dureri la genunchi, nu foarte mari, are ceva ca o vânătaie, oricum, ceva minor. Noi ne-am asumat aprope tot de când protestăm în Piaţa Victoriei. Nu ne mai sperie nimic de când Rădulescu a ieşit să spună că merităm să fim împuşcaţi, ne asumăm de când poliţia locală de îmbrânceşte la şedinţele de consiliu ale Primăriei Capitalei", a mai spus bărbatul.

Reacţia procurorului general

UPDATE Întrebat de jurnalişti la ieşirea din CSM care este situaţia dosarului în care este implicat deputatul Ion Terea, acuzat că ar fi lovit două persoane care protestau miercuri în faţa Parlamentului, Augustin Lazăr a răspuns: „Se vor face cercetări, evident, ca în orice cauză. (...) Se vor face cercetări cum se fac în dosarele penale fără nicio discriminare".

PSD Sibiu, despre incidentul în care a fost implicat deputatul Ioan Terea: A fost agresat din senin. Sunt protestatari coordonaţi de statul paralel

UPDATE 15.15  „În cursul zilei de astăzi, 7 decembrie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect accidentul rutier produs în data de 6 decembrie 2017, în jurul orei 21, în Bucureşti, în zona Palatul Parlamentului, accident soldat cu vătămarea corporală a două persoane”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public. Sursa citată arată că în cauză s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

UPDATE Potrivit oficialilor Poliţiei Capitalei, în acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală ce va fi înaintat Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), cel care are competenţa de a investiga cauze în care sunt implicaţi parlamentari. 

Deputatul PSD de Sibiu Ioan Terea s-a ales cu un dosar penal, fiind acuzat de vătămare corporală din culpă după incidentul de miercuri seară de la proteste.  Deputatul PSD a fost testat aseară cu etilotestul, rezultatul fiind negativ, potrivit Digi24. Criminaliştii au inspectat maşina deputatului Ioan Terea şi vor viziona şi imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zonă, pentru a determina ce s-a întâmplat.

Deputatul PSD  a susţinut că cei doi protestatari i-au sărit în faţă. „Nu aveam cum să-i lovesc, ei au sărit pe maşină, se văd urme pe maşină din lateral. Maşina în faţă nu are nicio urmă, nimic”, a spus Ioan Terea.

”În momentul când am vrut să plec din Palatul Parlamentului SPP-istul mi-a spus să ies în partea stângă pentru că în partea dreaptă ieşirea este blocată de manifestanţi. Când manifestanţii mi-au văzut maşina şi în parbriz era lipit permisul de parcare şi acces în Palatul Parlamentului au sărit pe maşină şi au început să dea cu picioarele în ea. Eu am plecat circa 5-10 metri. Unul dintre ei a sărit pe maşină şi s-a agăţat de oglinda maşinii. Au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în maşină, am oprit pe dreapta, a venit poliţia. Eu nu am coborât din maşină, bine am făcut, că sigur mă provocau. Vă daţi seama ce senzaţie am avut, stând în maşină”, a declarat Ioan Terea la ”Sinteza Zilei”.  

Te-ar putea interesa şi:

Protest în faţa Parlamentului faţă de votul pe legile Justiţiei: Câteva sute de oameni strigă „Justiţie, nu corupţie!“ şi „Hoţii, hoţii!“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite