Antena 3 cere în justiţie ordonanţă preşedinţială pentru a opri evacuarea din sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trustul de televiziune al lui Dan Voiculescu continuă războiul cu statul. Antena 3 SA a depus, miercuri, în justiţie o cerere pentru emiterea unei ordonanţe preşedinţiale care să blocheze procesul de evacuare din sediul GRIVCO, demarat de ANAF. Fiscul notificase luni Antena 3 ca în termen de 5 zile să plece din sediul din Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Plângerea Antenei 3 este îndreptată împotriva statului român – prin Ministerul Finanţelor Publice, Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Administraţiei Sectorului 1 a Finanţelor Publice.

Această acţiunea a fost precedată de un alt demers în justiţie iniţiat marţi. Antena 3 a depus marţi în instanţa o plângere împotriva încheierii de carte funciară, prin care a fost intabulat dreptul de proprietate al statul român asupra imobilului GRIVCO din Şos. Bucureşti-Ploieşti, nr. 25-27.

ANAF a notificat luni Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din Şos. Bucureşti-Ploieşti în termen de cinci zile lucrătoare. ANAF a transmis un comunicat în care arată că notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale din septembrie 2009, rămasă definitivă prin decizia penală din august 2014.

Astfel, termenul pe care îl au la dispoziţie televiziunile Antena 1 şi Antena 3 este de 5 zile lucrătoare de la data notificării.

Notificarea ANAF

„Direcţia generală regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoresti, a notificat astăzi,  15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate.

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, aşa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare“, se arată în comunicatul ANAF.

Justiţia a dispus în 2014, prin sentinţa definitivă în dosarul ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare, confiscarea imobilului situat în Şos. Bucureşti-Ploieşti. De asemenea, Curtea a dispus confiscarea imobilului din Stradă Gîrlei, acolo unde are sediul holdingul Grivco, fondat de Dan Voiculescu şi cedat fiicelor sale.

Pentru mai multe informaţii despre acest subiect, mai puteţi citi şi:

Iohannis, reacţie ciudată în cazul Antena 3: Abordarea heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă

Klaus Iohannis, batjocorit pe Facebook după ce a luat apărarea Antenei 3. Câţi fani a pierdut, în doar câteva ore, preşedintele României

Cioloş a explicat în Senat cazul Antena 3: ANAF a respectat legea. Nu există posibilitatea închirierii. Dragnea: Nu m-a lămurit

Dacian Cioloş îşi apără mesajul din Senat pe Facebook: „Regret MODUL în care a acţionat ANAF, dar susţin fondul intervenţiei. Nu am făcut niciun compromis”

Ordin de „evacuare urgentă” a sediilor Antena 3 şi Antena 1

Jocul amânărilor în scandalul clădirii confiscate de ANAF, din care emit Antenele

Valentin Jucan, despre întâlnirea membrilor CNA cu reprezentanţii Intact: „Un joc penibil prin care instituţia este făcut preş în faţa Antenei 3“

Liviu Dragnea sare în apărarea Antenei 3: „ANAF a descins într-un mod abuziv. Cioloş să găsească soluţii ca aceste televiziuni să nu fie închise“

Dragoş Pătraru şi Rareş Bogdan critică ANAF pentru cum acţionează în cazul Antenelor, iar Radu Banciu îi sfătuieşte pe români „să nu intre în panică“

Ce nu se spune în scandalul ANAF – Antena 3

Voiculescule, dă-ne banii pe care ni i-ai furat, ca să se simtă şi Badea liber!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite