Apel la românii din străinătate şi rudele lor din ţară: încetaţi să finanţaţi hoţia!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încetaţi să mai trimiteţi, să cheltuiţi sau să investiţi bani în ţara lui Dragnea! Acum e momentul! Noaptea trecută guvernul României, controlat de Liviu Dragnea, a decis să fure România cu ceva mai bine de un miliard de euro, sumă aproape egală cu cea trimisă de voi în tară în 2016!

Unul din cinci români lucrează în străinătate. În perioada 2006-2015, ei au trimis în ţară peste 50 de miliarde de Euro!!! O sumă mai mare decât toate investiţiile străine făcute în România în aceeaşi perioadă de timp! (Investiţiile se ridică doar la de 41 de miliarde de Euro)

Mai mult de jumătate din locuitorii ţării, părinţi, bunici, copii, nepoţi, au un trai ceva mai bun doar datorită rudelor care îşi câştigă banii muncind în străinătate! Iar că nu îl pot avea din puteri proprii, este pentru că ei sunt furaţi chiar de cei care ar trebui să le garanteze bună-starea. Iar în curând vom fi furaţi cu toţii, fără drept de apel!

Pretindeţi respect pentru munca voastră

Nu vreau să spun că ajutorul, mic sau mare, pe care un român, care munceşte în afara graniţelor ţării, îl trimite rudei din România, trebuie condiţionat sau că el ar fi un cec în alb pentru dorinţa de contra-servicii! Nimeni nu are dreptul să-i ceară rudei respective să administreze banii primiţi împotriva propriei voinţe sau pe placul trimiţătorului (nu vorbim de situaţii speciale, de înţelegeri făcute între expeditor şi destinatar). Dar, în general vorbind, fiecare decide pentru el ce face cu ajutorul primit, doar el ştiind de ce anume are într-adevăr nevoie. Repet: într-adevăr! Prin urmare nu poţi cumpăra sufletul omului. Dar poţi pretinde respect pentru munca ta, pentru efortul tău şi să fii iubit şi tu de cel pe care-l ajuţi cu toată dragostea!

Situaţia de astăzi impune însă tragerea semnalului de alarmă! Acum că mai tot cetăţeanul are un televizor şi cablu, un telefon mobil, aşadar el este dotat cu ceea ce depăşeşte de departe strictul necesar, putem presupune că el are timpul şi minimul de confort necesar pentru a gândi! Şi nu ceea ce gândeşte cel care îl ajută, ci pur şi simplu de a gândi! Cu propriul cap, cu propriul bun simţ!

Otrava din televizorul cu ecran plat

Şi chiar dacă nimeni nu trimite bani în ţară pretinzând în schimbul lor vreun serviciu sau vreo plecăciune intelectuală, el o face cu siguranţă în speranţa că ajutorul nu este doar pentru ca cel care-l primeşte să-şi cumpere televizor cu ecran plat şi apoi să se aşeze în faţa lui şi să se uite tâmp la România TV sau la Gâdea&co! Iar asta fără să filtreze informaţia primită, luând-o de bună şi, în cel mai rău caz, luând decizii conforme informaţiilor inoculate de aceste televiziuni partinice, nefăcând altceva decât să le urmeze interesele. 

Antenele aparţin lui Dan Voiculescu, unul dintre cei mai bogaţi români, om de afaceri, politician, fost securist, hoţ, aflat astăzi în închisoare pentru acte de corupţie. Ce credeţi, ce interese poate urmări o televiziune care aparţine unui asemenea personaj? Ce credeţi că vor de la voi, ca telespectatori, toate acele suflete vândute unei televiziuni controlate de familia unui condamnat? Binele vostru? Nicidecum! Ei îşi vor salvată mâna care-i hrăneşte! Ei îl vor în libertate pe Dan Voiculescu! Iar ca să înţelegeţi asta nu trebuie executat nu ştiu ce salt intelectual, pentru că e la mintea copilului: asta e misiunea lor! Aşadar vor sprijini, direct sau indirect, subtil sau în mod bădăran, aşa cum o vedem prea des, pe acei politicieni şi acele aspecte ale vieţii publice, care complotează în acest sens!

România TV este patronată de Sebastian Ghiţă, om de afaceri, politician, hoţ şi un fugar căutat de Europol! Banii murdari ai acestuia îi hrănesc pe cei care vă vorbesc din televizor când înţepeniţi pe postul RTV! Scopul lor este să vă facă să credeţi că Ghiţă şi toţi prietenii lui din PSD, din PRU, din mediul de afaceri sunt cei buni, iar toţi ceilalţi, care îi urmăresc pe bună dreptate, pentru că ei au intrat în conflict cu legea, sunt cei răi!

Aceste posturi de televiziune manipulează fără nicio jenă până într-acolo încât telespectatorul nu mai face diferenţa între bine şi rău! Manipulează omul până într-acolo încât acum el stă nepăsător, în cel mai bun caz, sau în cel mai rău caz, chiar crede că ordonanţele de graţiere şi amnistie sunt un lucru bun pentru noi toţi, înjurând protestatarii din pieţele oraşelor ţării!

Iar acum îi întreb pe românii care muncesc în străinătate şi trimit bani rudelor din ţară, dacă pentru asta îi trimit? Ca rudele lor să se lase îndobitociţi de manipulările şi minciunile de la posturile de televiziune, precum Antena 3 sau România TV? Dacă ei nu simt cum aceste televiziuni otrăvesc până şi dragostea dintre mamă şi copil, frate şi soră, bunic şi nepot? De ce? Pentru că exact asta vor!

Sunt banii munciţi de copiii voştri!

Şi o întreb pe mama din România, căreia i-o fi dor de familia ei care se speteşte în străinătate şi pe care şi-ar dori-o mai aproape, dacă chiar crede că pentru asta i se trimit bani, ca ea să stea pasivă la hoţia transformată în virtute de aceste televiziuni vinovate? Dacă copiii ei muncesc şi o ajută ca ea să nu facă altceva decât să participe, activ votând hoţia, pasiv stând în faţă televizorului şi ascultând nişte oameni vânduţi, cum înşiră aiureli, minciuni, pasivă la marea mizerie care i-a gonit copiii de lângă ea?

Prin ordonanţele date ieri noapte, pe furiş, ca nişte hoţi, guvernul se asigură că banii furaţi rămân la cei care vă sfidează zilnic, la Voiculescu, Oprea, Oprescu, Udrea, Dragnea, Mazăre, Constantinescu şi toţi ceilalţi care, dacă v-ar întâlni mâine pe stradă, v-ar da mai degrabă un şut în posterior decât un bună ziua sau v-ar călca direct cu jipanul pe trecerea de pietoni! Banii ăştia sunt o parte din banii munciţi de copiii şi părinţii voştrii în străinătate, uneori în condiţii grele. Nu vă este ruşine vouă, să vedeţi cum se legalizează pentru viitor furtul muncii copiilor sau părinţilor voştri? Nu înţelegeţi că ceea ce fură ei, vă va lipsi vouă? Iar că ăsta e doar începutul...

Iar voi, oameni buni care munciţi în străinătate, vreţi să susţineţi asta? Vreţi ca banii pe care-i trimiteţi în ţară să ajungă în buzunarele acestor hoţi? Atunci, aşa imoral cum pare, cereţi mamelor, taţilor, copiilor, surorilor, bunicilor şi mătuşilor voastre, care stau în casă cu privirile şi minţile obosite de manipulările de la televiziuni şi dau banii voştri acestor şmecheri cu pretenţii politice, să facă ceva! Să gândească, să iasă în stradă, să dovedească respect pentru munca voastră, pentru bunele voastre intenţii! Sau încetaţi să mai trimiteţi bani în România! 

Dreptul la opţiunea politică

Nu aş fi scris asta niciodată dacă nu aş crede că acum este ceasul al doisprezecelea. Că este momentul de răscruce în care România începe să îşi ia rămas bun de la democraţie, de la drumul înspre Europa şi să se îndrepte spre un stat oligarhic, o autocraţie, în care cu toţii vom sta la cheremul mafiei politice. 

Opţiunea politică e o libertate a fiecăruia! Şi am tot respectul pentru decizia fiecăruia, că îmi convine sau nu personal. Să nu mă înţelegeţi greşit, eu nu îi condamn pe cei care au votat PSD! Le amintesc doar că nu PSD paria în campania electorală pe amnistie, ci cei de la extremistul PRU la care migrase Sebastian Ghiţă şi care au strâns sub 3% din voturi. PSD nu pomenea nimic de amnistie sau graţiere, ba dimpotrivă. Nu faceţi acum front comun cu un partid de extremă dreapta care visa la legi de pe vremea lui Vlad Ţepeş!

Dar acum nu este vorba despre opţiunea politică, ci despre a opta între a susţine alunecarea României într-o autocraţie şi a ne păstra dreptul la opţiunea politică! Urmând calea actualei conduceri vom ajunge într-un stat în care drepturile cetăţeanului vor fi călcate în picioare, în care nu ne vom pierde doar libertatea, ci şi ultima brumă de demnitate!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite