Armata face angajări masive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armata face angajări masive
Armata face angajări masive

Centrul Militar Zonal a anunţat declanşarea operaţiunii naţionale de recrutare pe posturi de militari profesionişti. Un tânăr înrolat în armată poate câştiga pentru început 1.200 de lei lunar. Angajările se fac până în 24 aprilie.

Ministerul Apărării scoate la concurs 1.500 de posturi de soldaţi gradaţi voluntari pentru diferite compartimente militare: aviaţie, trupe tereste sau marină. În regiunea de Vest sunt disponibile 26 de locuri, însă tinerii se pot angaja în orice oraş din ţară.

„Chiar dacă nu obţine punctajul pentru oraşul pe care l-a ales, tânărul poate opta pentru oricare alt oraş din ţară”, a spus purtătorului de cuvânt al Centrului Militar Zonal Timişoara, maiorul Sorin Ionescu. Acesta a mai spus că a primit cereri de la tineri care locuiesc acum în Timişoara, dar care sunt de loc din Craiova sau Iaşi şi vor să prindă un post în aceste oraşe.

Probe sportive şi test psiho

„Tânărul care vrea să se angajeze trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 22 şi 26 de ani, să aibă cetăţenie română, să fie apt din punct de vedere medical şi să nu aibă antecedente penale”, a spus Sorin Ionescu. De asemenea, tinerii militari nu au voie să fie administratori de firmă sau membrii de partid. Angajarea se face pe bază de concurs.

Din punct de vedere al studiilor, tinerii trebuie să aibă cel puţin 10 clase. Cei cu studii superioare au însă şanse mai mari de a creşte în grad. „Soldaţii gradaţi voluntari sunt principala sursă de formare a subofiţerilor, iar cei cu studii superioare pot opta pentru avansare”, a mai spus Ionescu. Angajarea se face pe bază de test psihologic prin care se urmăreşte coeficientul de inteligenţă al candidatului şi personalitatea sa. Probele sportive sunt eliminatorii.

„Candidaţii trebuie să facă un traseu de aptitudini în sală contratimp şi să scoată un timp bun la proba de rezistenţă de 2.000 de metri”, a completat Ionescu. Salariul unui soldat debutant este de 1.200 de lei, iar dacă vine de la o distanţă mai mare de 30 de kilometri de unitatea militară, i se asigură până la 50 % din salariu pentru chirie. „Militarii trebuie să fie cât mai aproape de unitate pentru a fi disponibili 24 de ore din 24 atunci când e nevoie”, a mai spus Sorin Ionescu. La concursul de angajare în armată sunt aşteptaţi atât băieţi, cât şi fete, fără a face vreo diferenţă.

1.500 de posturi de militari profesionişti sunt disponibile în toată ţara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite