Becali nu mai apare la TV când face donaţii. Îi sunt filmaţi şi număraţi banii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât de jos se poate ajunge în televiziune de dragul ratingului? Din păcate, foarte jos, chiar şi atunci când se maschează acest lucru sub forma unor acţiuni umanitare. O nouă limită a fost atinsă recent de Gigi Becali&Pro TV.

Intenţia iniţială, una lăudabilă, de a ajuta un tânăr din Segarcea şi pe bunicul acestuia, care trăiesc într-o sărăcie lucie, s-a transformat într-o manea cu un final de genul „fără număr“, prin implicarea unui personaj, Gigi Becali, care face rating.

Povestea, îmbrăcată frumos de reprezentanţii Pro TV şi prezentată în emisiunea „La Măruţă“, a avut un subiect emoţionant despre un erou-copil uitat de societate după ce şi-a pus viaţa în pericol pentru a o salva pe a unui băieţel căzut într-un puţ. Foarte frumos! Lăudabl! Emoţie, lacrimi şi o campanie socială prin care se solicita telespectatorilor să-i ajute pe băiat şi pe bunicul său să-şi repare casa. Cred că mulţi dintre cei care au văzut emisiunea au fost impresionaţi de poveste şi au donat diferite sume de bani. Subiectul putea fi încheiat pentru moment în această fază şi continuat peste o vreme, cu un reportaj realizat la Segarcea în care să se prezinte cum le-a schimbat viaţa celor doi ajutoarele oferite de telespectatori.

N-a fost să fie! A trebuit ca cineva din Pro TV să aibă „geniala“ idee să-l sune pe Gigi Becali, iar de aici toată povestea frumoasă să fie aruncată la coş. Om săritor, Gigi Becali a fost dispus să ajute, dar nu a vrut să apară la televizor, în schimb, i-au fost filmaţi şi număraţi banii. „Rugămintea milionarului a fost să nu fie filmat şi nici să nu dea interviuri, căci nu i se pare un motiv pentru care să apară la TV. Fără nicio intenţie de a se făli, Gigi Becali le-a dat bani din suflet, căci le-a fost milă de cei doi“, a scris cancan.ro, unul dintre site-urile aflate în portofoliul Pro TV.

Ok, dacă nu vrea să se fălească, atunci n-ar fi trebuit să solicite cancan. ro şi Pro TV ca donaţia să rămână anonimă? Făcută doar din milă creştinească, fără niciun fel de mediatizare. Însă n-a fost aşa. În goană după rating, Pro TV a realizat un material, difuzat de mai multe ori la emisiunile informative, cu imagini de arhivă ale latifundiarului din Pipera puse alăturat de imaginea celor două personaje din Segarcea, în care prezentau pe larg noua dovadă de dărnicie a patronului Stelei. Mai mult, milostivul Gigi Becali, care nu şi-a dorit să se fălească cu fapta făcută (sic!), le-a permis celor de la Pro TV să filmeze în faţa proprietăţii sale o scenă de toată jena: copilul şi bunicul beneficiari ai milosteniei becaliene au numărat în faţa camerei cei 9.200 de lei primiţi ca donaţie. La finalul materialului a urmat şi întrebarea esenţială, de interes public, adresată copilului de 12 ani de reporterul Pro TV: „Ai mai numărat atâţia bani?“. Şi uita aşa, o combinaţie nefericită, dar intenţionată, de modestie marca Gigi Becali şi profesionalism marca Pro TV a transformat ceva frumos într-o nouă pagină ruşinoasă a mass-mediei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite