FOTO 2.000 de membri ai Blocului Naţional Sindical au protestat faţă de Codul Fiscal în Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai Blocului Naţional Sindical protestează faţă de Codul Fiscal în Piaţa Victoriei FOTO Elena Stolerciuc
Membri ai Blocului Naţional Sindical protestează faţă de Codul Fiscal în Piaţa Victoriei FOTO Elena Stolerciuc

Două mii de persoane, membre ale Blocului Naţional Sindical (BNS) au ajuns marţi, la ora 11.00, în Piaţa Victoriei din Capitală. BNS a organizat, până la ora 13.00, un protest faţă de măsurile impuse de Codul Fiscal, mai ales faţă de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

UPDATE 11.40 Numărul protestatarilor a ajuns la 2.000, susţine digi24.ro. Potrivit preşedintelui BNS, Dumitru Costin, angajaţii se tem că începând de anul viitor vor fi afectaţi direct de mutarea contribuţiilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului. 

UPDATE 11.29 Automobile Dacia transmite că nu este asociată mitingului de protest organizat, marţi, în faţa Guvernului, la iniţiativa sindicatelor, menţionând că va aplica „cele mai bune soluţii” pentru a proteja veniturile angajaţilor, se arată într-un comunicat emis marţi, potrivit Mediafax.

„Automobile Dacia nu este în niciun fel asociată mişcărilor de protest care sunt organizate la iniţiativa organizaţiilor sindicale, entităţi juridice independente”, se mai arată în comunicat.

UPDATE 11.13 Peste o mie de persoane fiind deja în Piaţa Victoriei. Manifestanţii au vuvuzele, fluiere, bannere şi steaguri tricolore, fiind aşteptaţi circa 2.000 de participanţi, transmite news.ro.

UPDATE 11.04 În Piaţa Victoriei au ajuns câteva sute de persoane, acestea au fost lăsate de autocarele cu care au venit în Capitală. 

Protestul va avea loc în Piaţa Victoriei, între orele 11.00 şi 13.00, acţiunea urmând să fie mai restrânsă decât cea anunţată iniţial, spun organizatorii.

„Din respect pentru Familia Regală şi pentru istoria poporului român, având în vedere acţiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare,  acţiunea de protest se va organiza doar în Piaţa Victoriei”, a anunţat BNS.

Sindicalişii estimează participarea a aproximativ 2.000 de persoane.

BNS acuză membrii Parlamentului de lipsă de interes faţă de problemele exprimate de angajaţi, precum şi de reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Sindicalişii vor să atragă atenţia ”cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat”.

”Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă”, mai spun sindicaliştii. 

BNS consideră că drepturile muncitorilor sunt ameninţate, iar şansele pentru relaţii de muncă bazate pe respect se degradează.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite