Castelul Teleki a fost scos la vânzare pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Teleki
Castelul Teleki

Castelul de la Dumbrăvioara a fost scos la vânzare, de urmaşii familiei Teleki. Preţul de pornire este de 1,3 milioane de euro.

Reprezentanţii firmei prin care a fost scos la vânzare castelul spun că există persoane care vor să cumpere castelul, dar au refuzat să dea detalii.

În clădire îşi desfăşoară activitatea Grupul Şcolar Agricol Dumbrăvioara. Inspectorul şcolar general Dumitru Matei spune că acolo învaţă 280 de copii în 11 clase.

„Până acum nu am primit somaţie de evacuare. Castelul este degradat, plin de igrasie. Nu e o afacere să îl cumpărăm. Nu există posibilităţi şi nici nu ar avea rost, pentru că din suma respectivă poţi construi o clădire cu spaţii corespunzătoare tuturor standardelor pentru învăţământ", a spus Matei. Potrivit inspectorului, reabilitarea castelului, în scop educaţional, ar costa „de trei ori mai mult decât preţul de vânzare".

Castelul Teleki este format din şapte corpuri de clădire dispuse în formă de „U". A fost construit la sfârşitul secolului al XVIII-lea, în stil baroc, pe domeniul contelui Teleki, fondatorul bibliotecii din Târgu-Mureş care-i poartă numele. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite