Cel mai mare târg de universităţi internaţionale, în Bucureşti şi Cluj. Vezi unde poţi pleca la studii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.000 de elevi, studenţi, absolvenţi şi tineri profesionişti sunt aşteptaţi la Ediţia de Toamnă a Romanian International University Fair (RIUF). Târgul găzduieşte, în fiecare an, peste 100 de universităţi internaţionale.

Ce interesaţi să urmeze studii universitare internaţionale pot veni la târg în Bucureşti, la Sala Palatului, în intervalul 20 – 21 octombrie, şi la Cluj, pe 23 octombrie, la Sala de Cultură a Studenţilor.

Aproape 100.000 de vizitatori au participat la RIUF pentru a găsi programe de studiu, în cele 10 ediţii organizate începând cu 2005, conform organizatorilor.

La ediţia din această toamnă şi-au anunţat participarea peste 60 de universităţi, cum sunt cele din Danemarca, Marea Britanie şi Olanda. Aici se deschid programe şi în ianuarie 2013, cu aceeaşi structură ca a celor care au finalizat înscrierile în septembrie.

Țările în care se desfășoară programele cu începere în luna ianuarie sunt și cele aflate între destinațiile preferate de studenții români. În cadrul sondaj realizat la ediția din martie 2012 RIUF, participanții au declarat că Marea Britanie rămâne destinația de top pentru studiul în străinătate în rândul elevilor români: 46% dintre respondenți își doresc să plece la o universitate din această țară, informează edumanager.ro.

În topul preferințelor se află și Danemarca (25%), SUA (23%), Germania (22%) si Olanda (17%). Tinerii interesaţi de aceste destinaţii de studiu au luat în calcul, pe lângă calitatea învăţământului, costurile de şcolarizare, posibilităţile de angajare şi de finanţare.

Tinerii care vor să plece în străinătate preferă domenii tehnice. Informatica a fost cea mai căutată specializare în afara țării, 15% dintre participanții la eveniment doresc să urmeze un program de licență sau de master în acest domeniu.

Domeniul economic se află pe locul al doilea în preferinţele tinerilor, 14% din cei chestionaţi alegând această specializare. Procentul este acelaşi şi pentru cei care aleg să studieze medicina şi marketing.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite