„Ciobanu Ghiţă”, cu jalba la DNA: Banii europeni ajung doar la unii fermieri. Am depus o plângere penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciobanu Ghiţă
Ciobanu Ghiţă

Gheorghe Dănuleţiu, cunoscut drept „ciobanu Ghiţă”, a venit, vineri, la DNA, pentru a depune o plângere care vizează atribuirea, spune el, ilegală a unor fonduri europene ce ar fi fost destinate producţiei de carne.

 Gheorghe Dănuleţiu a venit vineri, împreună cu alţi doi fermieri, să semneze declaraţii în faţa procurorilor, unde au sesizat nereguli constatate în atribuirea unor bani europeni. Fermierii susţin că reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au acordat preferenţial fondurile destinate producţiei de carne. Fermierii nu au oferit nume sau informaţii suplimentare, însă au spus că au prezentat celor de la DNA documente şi dovezi care să le susţină afirmaţiile.

„Am venit să vedem poate aici ne găsim dreptatea, că peste tot pe unde am umblat, au fost multe vorbe şi mai puţine fapte. Este vorba despre cărţile de rase, despre berbecii care se vând şi multe alte lucruri. Este vorba despre bani europeni care ajung la unii dintre fermierii din România. Era un grup restrâns. Nu ştim câţi, suntem nişte oameni ca şi ceilalţi, suntem fermieri şi doar am venit să ne cerem drepturile”, a spus ciobanul Ghiţă vineri, în faţa sediului DNA, citat de Mediafax.

Un alt fermier, Dan Petrescu, venit la DNA din Curtea de Argeş, a explicat, după ce a dat declaraţii în faţa procurorilor, că a fost sesizat şi ministrul Agriculturii cu privire la nemulţumirile lor, iar cel din urmă le-a promis că o să verifice situaţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite