Cristian Boureanu rămâne în arest. Decizia este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au hotărât ca fostul deputat Cristian Boureanu să rămână în arest. Decizia este definitivă şi irevocabilă, asta după ce Judecătoria Sectorului 1 a motivat, vineri, că acesta ar trebui să fie eliberat.

Printre argumentele aduse de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 se numără faptul că acesta a stat suficient încarcerat, este o persoană instruită şi a luat act de angajamentul acestuia că nu va da declaraţii în presă, dar  şi că acceptă că nu este exclus să-l fi "atins" pe poliţist cu genunchiul, potrivit News.ro.

Judecătorii au adăugat că Boureanu a fost parlamentar în două mandate şi s-a bucurat de simpatia oamenilor şi, în plus, este unic întreţinător al unui copil. În plus, acesta „se află la primul contact cu legea penală, având o conduită bună anterior săvârşirii infracţiunilor reţinute în sarcina sa, cum rezultă din fişa de cazier judiciar ataşată la dosar" şi este o persoană "instruită şi perfect integrată în societate şi singurul întreţinător al unei minore, potrivit motivării Judecătoriei Sectorului 1.

Procurorii arată, în rechizitoriu, că în 9 iunie, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Piaţa Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie. Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de îngrijiri medicale.

 De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii.
Anchetatorii mai arată că Laura Dincă, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta, a fost audiată ca martor în 9 iunie şi în 6 iulie şi "a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă inculpatului". Procurorii spun că declaraţia pe care Laura Dincă a dat-o în 6 iulie a fost în contradicţie cu declaraţia anterioară şi cu probatoriul din acest caz.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei în 10 iunie, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru ultraj.

În 7 iulie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis definitiv ca fostul deputat Cristian Boureanu să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile. Magistraţii au admis, astfel, contestaţia procurorilor la decizia Judecătoriei Sector 1, care hotărâse plasarea în arest preventiv a fostului parlamentar.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite