articolul anterior articolul urmator

CSM, despre legea răspunderii magistraţilor: Orice iniţiativă legislativă privind angajarea răspunderii materiale a magistraţilor este inoportună

9
12 Jan 2017 11:06:05
Autor: News.ro
Judecătoarea Mariana Ghena Inquam Photos/George Călin
Judecătoarea Mariana Ghena Inquam Photos/George Călin

9 Comentarii

andrei florean
12.01.2017, 12:15:34

Cu siguranţă, răspunderea magistraţilor nu este oportună pentru ăştia. Sunt oportune doar salariile sfidătoare şi pensiile speciale neruşinate !

+4 (4 voturi)
costica cova
12.01.2017, 13:30:39

Și eu consider că nu-i normal să plătesc greșala ori neglijența unui magistrat...am greșit eu , plătesc eu..a greșit magistratu, plătește magistratu...

+3 (3 voturi)
Ara Brandiana
13.01.2017, 02:58:22

Eu cred ca au dreptate magistratii. Daca legislatorii vor o lege pentru raspunderea magistratilor, atunci sa fie o lege si pentru raspunderea parlamentarilor si a executivilor. Costica, dar tu stii care sunt alea 3 puteri si ca toate trebuie sa faca echilibristica pe sarma, ca altfel cadem in dictatura lui Dragnea si Tariceanu? Tu vrei ca parlamentarii si ministri sa greseasca si sa fure tot timpul, dar sa nu aiba nici o raspundere? Dupa ce ca si-au pus un mot in frunte ca sa se bucure si de imunitate si de compatibilitate, acum mai vor inca un mot. Adica, doamne fereste, daca sunt anchetati si condamnati pentru furt, sa raspunda tot magistratii pentru furturile lor, sa nu mai fie ei, "alesii" domnului, hartuiti si condamnati de catre magistrati. Mai bine ar elimina legea aia, teribila si primejdioasa pentru tara, prin care juristii din parlament au dreptul pe perioada mandatului sa profeseze si meseria de avocat. Adica un legislator este compatibil cu meseria de avocat in timpul mandatului. Mare porcarie. Asta este una dintre cele mai mari anomalii legale. Ma si mir ca toata lumea acolo tace si nu ridica aceasta problema, una foarte grava pentru democratia tarii. Ca nu cunoaste nimeni acest aspect, ca nu e nimeni capabil sa vada ce pericole sunt ca un legislator sa fie in acelasi timp si avocat, sa apere de exemplu clienti acuzati de coruptie, de evaziune fiscala, de sabotaj, in conficte de munca, in incompatiilitati chiar, ma rog in absolut orice proces unde clientul se afla vis-a-vis de orice institutie a statului.

dracon
12.01.2017, 13:48:22

Cu alte cuvinte ,nu intereseaza decat sa-si umple ei buzunarele si conturile iar oalele sparte sa le platim noi din amaratul de buget ., frumoasa echitate !

+3 (3 voturi)
andrei florean
12.01.2017, 13:56:17

Judecătorii se cred şmecheri, pentru a reduce contestţiile la CEDO au stabilit nişte termene aproape imposibil de realizat. Dragnea a declarat că nu a putut depune contestaţie la CEDO deoarece nu a primit motivarea judecătorească şi termenul de depunere a contestaţiei a expirat !

+2 (2 voturi)