Cum apără regimul PSD drepturile omului: cu protestatari gazaţi şi fugăriţi gratuit în Piaţa Victoriei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragă PSD, te iau cu frumosul ca să înţelegi: “drepturile omului” nu este un concept pe care ai dreptul să îl scoţi la înaintare doar când ai tu chef sau când îţi justifică politicile de orice fel, mai mult sau mai puţin justificate. Drepturile omului nu înseamnă doar condiţii umane în închisori şi procese echitabile (lucruri cu care noi am fost şi rămânem de acord), ci în primul rând dreptul la liberă exprimare.

De asemenea, cu acesta vine la pachet asigurarea dreptului de a protesta paşnic, fără a-ţi gaza cetăţenii din toate părţile cu forţele de ordine pe care le ai în subordinea Guvernului pe care îl conduci, aşa, din senin, doar pentru că îţi este teamă de mulţimea adunată şi mai numeroasă ca niciodată.

A îneca zeci de mii de persoane inocente, femei, copii şi a le provoca afecţiuni respiratorii, dar mai ales spaimă, nu are nicio legătură cu drepturile omului pe care le fluturi societăţii doar când “elita” ta şi oamenii tăi au de câştigat.

Ce s-a întâmplat în această seară este o ruşine din perspectiva drepturilor omului şi cei care suntem în piaţă nu vom uita acest lucru!

Oricum, pentru gazele inhalate în seara asta şi mai ales pentru panica simţită în jurul meu (lumea efectiv s-a călcat în picioare la intervenţia tembelă de la ora 11:05), luni voi depune plângere penală la Parchet pentru abuz în serviciu. Este cazul ca cineva să cerceteze cine şi de ce a dat aceste ordine.

Vă invit să îmi daţi un semn dacă vreţi să vă alăturaţi demersului! O puteţi face fie în comentarii, fie pe cristian.ghinghes@sar.org.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite