Cum ar fi falsificat fosta şefă a DGASPC Teleorman, inculpată în acelaşi dosar cu Dragnea, raportul de activitate al unei secretare PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, la ICCJ, 25 aprilie 2017 FOTO Eduard Enea
Liviu Dragnea, la ICCJ, 25 aprilie 2017 FOTO Eduard Enea

O expertiză grafică a scos la iveală că raportul de activitate în cazul unei secretare PSD, angajate fictiv la DGASPC Teleorman, a fost semnat de fosta directoare executivă a instituţiei, Rodica Miloş. Femeia neagă în continuare că ea ar fi semnat acest document şi spune că nu ştie cine a făcut acest lucru. De aceea este acuzată de fals intelectual

Rodica Miloş, inculpată alături de liderul PSD, Liviu Dragnea şi fosta lui soţie, Bombonica Prodana, în dosarul privind angajările fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, a fost trimisă în judecată luna aceasta de procurorii DNA pentru fals intelectual. Practic, noul dosar în care femeia este pusă sub acuzare are legătură cu cel în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual după ce ar fi dispus ca două secretare PSD să fie angajate fictive în cadrul DGASPC. Procurorii susţin că femeile erau angajate la stat, dar munceau la sediul PSD Teleorman.

Rodica Miloş (52 de ani) a fost director executiv (2005-2006) şi director executiv adjunct economic (2010-2012) în cadrul DGASPC Teleorman. Iniţial ea a fost acuzată de abuz în serviciu şi fals intelectual alături de alţi şefi din DGASPC Teleorman pe motiv că nu le-ar fi sancţionat pe cele două secretare PSD pentru că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au prestat activităţile la care erau obligate prin contractul individual de muncă şi fişa postului. Acest lucru le-ar fi permis Adrianei Botorogeanu şi Niculinei Stoica să încaseze în mod necuvenit drepturile salariale în valoare totală de 108.612 de  lei.

„Semnătura nu-mi aparţine”

Ulterior, pe numele femeii a mai fost deschis un dosar penal care vizează modul în care a semnat, în calitate de director economic,  „Raportul de evaluare a performanţelor profesionale ale angajatei Adriana Botorogeanu, pentru perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011”. Secretara PSD primise calificativul „foarte bine”. Miloş a negat vehement la DNA că ea ar fi semnat acest raport. „Semnătura corespunzătoare numelui meu nu îmi aparţine şi nici nu cunosc cine a semnat în locul meu”, a spus, la DNA, fostul şef al DGASPC. Detaliile apar în dosarul aflat pe masa judecătorilor de la Tribunalul Teleorman.

„Era de notorietate în cadrul DGASPC Teleorman faptul că atât Botrogeanu, cât şi Stoica, sunt pontate la DGASPC şi că în fapt lucrau la organizaţia PSD”, Remus Boboc, martor în dosar

Mai mulţi angajaţi din cadrul instituţiei publice au explicat la DNA că Botorogeanu nu a muncit la biroul din DGASPC Teleorman. De altfel, în primă declaraţie, de martor, dată de Miloş, femeia arăta că: „la nivelul angajaţilor DGASPC Teleorman se cunoştea faptul că Botorogeanu Adriana nu venea la serviciu, însă având în vedere că aceasta era cunoscută ca o protejată, nu s-a întreprins nici un demers pentru clarificarea situaţiei acesteia”.
Inclusiv secretara din PSD a confirmat că nu venea la serviciu: „Am mers la DGASPC doar prima zi după angajare şi doar ocazional, însă am început să îmi continui activitatea la sediul organizaţiei Judeţene a PSD Teleorman”. Botorogeanu a fost angajată la DGASPC aproape opt ani, în perioada 20 iulie 2005 – 31 decembrie 2013. Statul i-a plătit acesteia drepturi salariale de 75.593 de lei.

Expertiza grafică

În iulie 2016, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Dragnea, Bombonica, Miloş, alţi şefi din DGASPC Telorman şi pe cele două secretare. Anchetatorii au separat partea din dosar  privind identitatea celui care semnat raportul. În octombrie 2016, procurorul de caz a cerut efectuarea unei expertize criminalistice grafice  pentru a se stabili dacă semnătura indescifrabilă, corespunzătoare Rodicăi Miloş, din rubrica „Director economic”, aparţine acesteia.

Prin Raportul de expertiză criminalistică nr. 399 din 29 noiembrie 2016, s-a concluzionat că „Raportul de evaluare a performanţelor profesionale ale personalului contractual, emis pentru angajatul Botorogeanu Adriana” şi corespunzător perioadei evaluate 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011, a fost semnat la rubrica „Director economic” de Rodica Miloş. Concluziile raportului i-au fost aduse la cunoştinţă fostei directoare din DGASPC. Femeia nu a avut obiecţiuni la raportul de expertiză. Procurorii DNA au cerut judecătorilor de la Tribunalul Teleorman să desfiinţeze raportul în cazul lui Botorogeanu, deoarece  este vorba de un act falsificat.




 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite