Cum lucrează gardienii de la Penitenciarul Poarta Alba: ture de 12-13 ore, fără apă curentă si toalete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii din sectorul operativ ai Penitenciarului Poarta Albă ajung să facă ture şi de 12 – 13 ore
Agenţii din sectorul operativ ai Penitenciarului Poarta Albă ajung să facă ture şi de 12 – 13 ore

Agenţii din sectorul operativ ai Penitenciarului Poarta Albă ajung să facă ture şi de 12 – 13 ore, iar posturile de pază nu au sistem de climatizare, nu există sursă de apă curentă sau toalete ecologice.

Sindicaliştii de la Penitenciarul Poarta Albă cer sprijinul ministrului Justiţiei, aflat, marţi, în vizită în Constanţa, pentru rezolvarea acestor probleme.

„La nivelul Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă există nemulţumiri ale personalului în ceea ce priveşte lipsa condiţiilor de muncă, existînd frecvent situaţii în care agenţii din sectorul operativ nu sunt schimbaţi din posturi pe durata a 12-13 ore de serviciu, posturile de pază nu sunt dotate cu sisteme de climatizare, nu există sursă de apă curentă şi nici toalete ecologice. Văzând scăderea dramatică a fondurilor alocate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, vă solicităm sprijinul pentru îndreptarea acestei situaţii. Apreciem faptul că pe agenda dumneavoastră de lucru se află şi vizita în judeţul Constanţa, respectiv Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă, ocazie cu care reprezentanţii Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa vă invită la dialog, pentru rezolvarea acestor doleanţe. Avem convingerea că interesul dumneavoastră este nu numai în sfera condamnaţilor, ci şi în zona drepturilor angajaţilor“, se arată într-un comunicat al Sindicatului Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă.

Legea supravegherii electronice a deţinuţilor, aproape gata

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, la Constanţa, că până la sfârşitul acestui an, va fi elaborat proiectul de lege pentru supravegherea electronică la domiciliu a deţinuţilor.

"Noi, acum, lucrăm la un proiect de lege prin care să oferim posibilitatea de a nu-i mai ţine pe deţinuţi, neapărat, în penitenciare, ci să le facilităm executarea pedepsei prin supraveghere electronică. Avem aproape finalizat proiectul de lege şi propunem ca, poate pedeapsa integrală, dacă este mică, sau o fracţie, spre exemplu partea finală a pedepsei, să o execute supravegheat cu acea brăţară electronică. Legea supravegherii electronice a deţinuţilor este cuprinsă în programul de guvernare pentru semestrul al doilea al acestui an şi aşa se va întâmpla. Spre lunile iunie-iulie, îi dăm drumul ca să aibă timp, dacă punem procedură de urgenţă, de exemplu, să treacă spre adoptare", a declarat Toader.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite