Curtea Supremă îl lasă pe Dinu Pescariu, inculpat în dosarul Microsoft, să părăsească ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Pescariu la DNA / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 10 oct 2017
Dinu Pescariu la DNA / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 10 oct 2017

Curtea Supremă a admis miercuri cererea formulată de Dinu Pescariu, inculpat în dosarul Microsoft, de părăsire temporară a teritoriului României, în vederea participării la două turnee de tenis în Bulgaria şi Grecia.

Judecătorii de la Curtea Supremă au încuviinţat cererea lui Dinu Pescariu, inculpat în dosarul Microsoft, de părăsire temporară a teritoriului României. Magistraţii i-au permis astfel fostului jucător de tenis să participe la turneele de tenis ce se desfăşoară în perioada 17- 20 mai 2018, în Bulgaria, la Balcic şi în perioada 03 -11 iunie 2018, în Grecia, la Costa Navarino.

Decizia de astăzi a magistraţilor de la Curtea Supremă a admis astfel contestaţia formulată de Dinu Pescariu faţă de hotărârea pronunţată de judecătorul de cameră preliminară. 

Decizia de astăzi este definitivă.

În luna noiembrie a anului trecut magistraţii aceleiaşi curţi i-au permis fostului om de afaceri, Dinu Pescariu, să părăsească teritoriul României pentru a se deplasa în Miami şi Sarasota, Florida, Statele Unite ale Americii.

În acelaşi dosar, Dinu Pescariu a fost plasat sub control judiciar, alături de Claudiu Florică. Despre cei doi, procurorii anticorupţie susţin că ar fi obţinut în mod ilegal, în anul 2009, prelungirea unui contract de închiriere licenţe Microsoft cu statul român. În luna decembrie a anului trecut Curtea Supremă i-a respins cererea inculpatului Dinu Pescariu de ridicare a acestei măsuri asiguratorii.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul director al Microsoft România Călin Tatomir şi oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul "Microsoft II", privind vânzarea de licenţe Microsft, în care prejudiciul depăşeşte 51 de milioane de euro, a anunţat DNA, pe 27 septembrie.

Astfel, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, omul de afaceri Claudiu Florică, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG şi cercetat sub control judiciar, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi spălare a banilor (două fapte), Dinu Pescariu, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, cercetat sub control judiciar, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi spălare a banilor, iar Călin Tatomir, la data faptelor director general Microsoft România SRL, cercetat sub control judiciar, a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare a banilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite