Curtea Supremă redeschide un dosar al lui Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea la DNA FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriel Oprea la DNA FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea Supremă a decis redeschiderea unei anchete care îl vizează pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, instanţa cerându-le procurorilor să îl audieze pe fostul lider politic. Decizia este definitivă.

Un fost angajat al Ministerului de Interne i-a făcut lui Oprea plângere penală pentru abuz în serviciu, acuzându-l de implicare în emiterea unor rapoarte de către ofiţerii serviciului secret al Ministerului de Interne, informează Digi24.

Plângerea în cauză, depusă de fostul secretar adjunct în minister, Mihai Şova, îl acuză pe fostul ministru de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual. Gabriel Oprea este acuzat că ar fi intervenit în elaborarea rapoartelor serviciului secret al Ministerului de Interne.

Judecătorii Curţii Supreme au procurorilor indicaţii precise, ei cerând audierea lui Gabriel Oprea cât şi a personalului care a întocmit aceste rapoarte.

Plângerea, depusă în 2016, a fost clasată de Parchetul General la finalul anului trecut. Acum, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis redeschiderea dosarului.

În 11 mai 2016, fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul maşinii de lux cumpărată de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosită de Oprea. În acelaşi dosar sunt judecaţi foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob, prejudiciul în dosar fiind de 410.000 de lei.

De asemenea,Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu privind folosirea nelegală a coloanei oficiale, dosar deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină. În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite