FOTO De ce ar merita unii antibăsişti bătaie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motociclist supărat pe un antibăsist suspectat că ar fi cam pontist
Motociclist supărat pe un antibăsist suspectat că ar fi cam pontist

Chiar dacă risc acuze de instigare la violenţă, despre asta este vorba mai jos. Despre violenţa propagandistică a unor jurnalişti, majoritatea respectabili, ce se complac însă într-o mistificare a dezbaterii civice până la a pune ei înşişi muniţie în armele adversarilor politici. Din arbitri, cărora simpatiile li s-ar putea accepta cu indulgenţă, se transformă în combatanţi cărora cu greu li se va ierta mercenariatul iar uita, poate, niciodată.

Să ne înţelegem de la bun început: nu sunt adeptul criticării jurnaliştilor nici măcar pentru derapaje grave. Oricâte tare ar avea presa românească, socotesc că avem destule ţinte de luat în cătarea pixului, destule anomalii şi suficienţi degeneraţi în politică şi administraţie ca să ajungem să ne războim „breslicid”. S-ajungă ţara asta cât de cât normală şi atunci poate va fi momentul să ne „curăţăm” şi între noi.

Pe de altă parte, când manipularea ajunge să se autoclameze deontologie şi, mai rău, spirit civic, parc-ar fi totuşi cazul de o corecţie, ştiut fiind că bătaia doare iar unii spun că e ruptă din Rai (Uno, Due etc.)

Plimbare pe trotuarul greşit

Când fondatorul Intact a fost încarcerat, absurd să fii să nu le înţelegi angajaţilor trustului solidaritatea şi iniţiativa unui protest. Sunt întrutotul de acord inclusiv cu manifestaţia pe care unii au condamnat-o ca ilegală. Şi cu sprijinul cerut societăţii civile prin alăturare la protest sunt de acord. În fond, de aceea ne-am dorit o ţară liberă, să ne putem exprima chiar şi spontan cât timp protestele nu degenerează în negarea drepturilor celorlalţi sau chiar anarhie.

Deşi, dacă stai şi te gândeşti bine, fiindcă tot vorbeam de Rai mai sus, parcă nu-mi aduc aminte să fi protestat ziariştii lui Berlusconi când acesta şi-a luat-o peste cazier... Sau, mă rog, mediaseţii ăia n-or fi afiliaţi CNN, săracii...

Dar ce nu înţeleg este de ce să ne plimbăm prin faţa Cotroceniului? De ce pe trotuarul lui Băsescu? Cine ar fi băsescu dacă nişte instituţii nu l-ar ţine-n spate pe demisul celor 7,4 milioane?

Nu cumva ar fi trebuit călcat în picoare trotuarul DNA-ului dacă actul acuzării e atât de abuziv pe cât se pretinde? Nu cumva era necesară o plimbare prin faţa CSM-ului şi a Ministerului Justiţiei dacă şi actul judecăţii în sine a fost pe cât de părtinitor se pretinde? Dar prin jurul Parlamentului, puterea legislativă şi, mai ales!, în mod direct aleasă de cetăţeni, n-ar fi fost nimerit un marş, inclusiv imperativ, cu indicaţia „...la treabă!”, dacă altă cale de sensibilizare a celorlalte instituţii nu mai există?

Sau poate că tocmai un tropăit pe la Guvern, pe la coabitantul Ponta, co-aliatul domnului Voiculescu, era ceea ce nici prin cap nu se dorea a ne trece şi atunci s-a impus defularea şi „defluarea” în poarta Guvernatorului anti-Guvern?...

                                                   Cetăţeni nehotărâţi pe care trotuar să se plimbe

Ziua porţilor închise şi noaptea minţii

Gloanţele netrase înspre Ponta, dar mai ales spre instituţiile păstorite de acesta, văr-su sau majoritatea partidului lui socru-su sunt însă dibaci încărcate în arme mediatice şi apoi chiar şi trase înspre adversarii acestuia. Cel mai de temut, evident, Klaus Iohannis, atacat zilnic. Problema n-ar fi atacurile în sine laadresa unui lider din opoziţie ce nu poate fi învinovăţit nici de ruperea USL-ului, scumpirea (fără rost!) a benzinei, nici de haiduciile legislative ale traseismului politic sau amnistierii contribuabililor în locul funcţionarilor care au greşit calculele (!), nici măcar de ostentativa alunecare către China comunistă în ciuda (sîc-sîc!) Europei civilizate. Problema o reprezintă derapajele deontologice catastrofale prin care jurnaliştii unei televiziuni afiliate CNN şi celor mai mari pretenţii de profesionalism cred că pot păcăli cu orice pe oricine, la modul cel mai otevistic cu putinţă.

Când (R)OTV s-a apucat să demonstreze din nişte poze dubioase că prezidenţiabilul ACL l-a vizitat pe Traian Băsescu la Lac 3, jurnaliştii de la Antena 3, foşti anti-Ghiţă, au preluat subiectul din zbor şi chiar s-au apucat să pună de la ei. Nu doar că poziţia maşinii şi vecinătatea vilei americanului cu vila cotroceanului, dar să vedeţi şi porţile! Cum s-au deschis ele în faţa maşinii, semn clar că „sasul” era aşteptat de „saşiu”....

O maşină căreia cu greu i se poate distinge marca, nicidecum numărul şi nici măcar distanţa faţă de porţi, dar care pare să semnalizeze dreapta, înainte de acestea...

V-o spune unul care zilnic se joacă cu un obiectiv telefoto ce apropie de 16 ori: când faci zoom la maxim, poţi contrage o distanţă de câteva sute de metri să pară de 20-30 m. Iar cum fotografia de mai sus pare a fi făcută intenţionat de la nivelul asfaltului, e greu de spus dacă limuzina e chiar în faţa porţilor, în drum drept spre vila Lac 3, sau la o bună depărtare de acestea şi urmează să facă dreapta, pe strada perpendiculară, către vila Dante.

Dar, ca să fie totul credibil, cei de la Antena 3 au difuzat încă o fotografie doveditoare, comparând porţile celor două stabilimente, să vadă poporul diferenţa între ele.

Doar că, ce să vezi, şi-n poză porţile-s tot deschise spre vila Lac 3, de parcă abia îi aştepta Băsescu pe jurnaliştii lui Voiculescu să le arunce bezele peste gard! Wtf?!, cum ar exclama vreun vecin de la vila Dante...Noaptea minţii sau o insultă la adresa minimei logici?

Google stă şi el cu porţile vraişte

Vă daţi seama că n-am stricat benzina din provincia mea până în capitală, să văd cum stau porţile crăcănate prin Primăverii. Nici nu cred că m-ar fi lăsat paza pe stradă, cum nu i-au lăsat nici pe cei de la Google Street View de vreme ce, de la intersecţia străzii Turgheniev cu bulevardul Mircea Eliade, serviciul de fotografie panoramică este indisponibil...

Aşa că m-am urcat în satelitul de la celălalt Google, Earth, şi iată ce-am văzut de-acolo. Aceleaşi porţi... deschise! Cool, Beavis! Hă-hă, hă-hă! Ştiu, e cam slabă rezoluţia, dar - o sugestie: uitaţi-vă pe propriile dvs. smartphone-uri. Veţi vedea locaţia la o rezoluţie perfectă şi fotografiată la un moment al zilei care avantajează claritatea contururilor.

Captură de pe Google Earth cu imagini actualizate în iulie acest an

Eu cred că SPP-ul, privire ageră, o fi văzut satelitul din văzduh şi-o fi crezut că vine Licuriciul ăl mare la ăl pleşuv şi au deschis porţile, preventiv şi preasupuşi...

Nu, dar acum serios: nu cumva, de când a început Ponta să se joace cu vilele dimprejurul Lac 3 şi le-o mai fi instalat şi ochi+urechi să-l iscodească pe marinarul apei de foc, acesta şi-o fi luat măsuri de prevedere? Nu cumva s-o fi instalat încă un rând de porţi, exclusiv către vila sa, ca să nu se mai împartă calea de acces cu imobilele de protocol din vecini? Nu cumva chiar acele porţi separate se văd în plan secund, chiar în „dovezile” foto prezentate de Amtena 3, închise şi bine-merci? Nu cumva vechile porţi, despre care Antena 3 pretinde că s-au deschis „în onoarea” lui Iohannis, nu mai sunt nici păzite, nici folosite şi stau vraişte de o bună bucată de timp?

Eu zic să nu credeţi pe cuvânt pe careva. Nici pe autorul acestui articol. Verificaţi dumneavoastră şi stabiliţi cu propria minte ce arată a adevăr posibil şi ce a manipulare certă. Iar sancţiunea să fie bătaia. Cu degetul în obraz, evident, ca doar n-o să ajungem în penibilul situaţiei din prima fotografie, în care un glumeţ aruncă o piatră şi o grămadă de neserioşi se chinuie s-o prindă...  Eventual ar putea fi „pocniţi” niţel şi la rating. Că bătaia aia sigur doare fiindcă e pe bani. Iar dacă totuşi socotiţi că observaţiile de mai sus merită atenţie „sporită”, v-aştept aici foarte curând să vă spun de ce cred că susţinerile cu vizita lui Iohannis la GRIVCO merită cel puţin la fel de multă. Inclusiv din partea domnului Voiculescu!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite