Deţinutul Gigi Becali juca table cu directoarea de la Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Becali
Gheorghe Becali

Sindicaliştii şi şefii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor sunt în conflict deschis cu Gigi Becali. Motivul ar fi o permisie refuzată vărului acestuia, Victor Becali, urmată de ameninţări. Scandalul s-a lăsat cu plângeri penale, dezvăluiri şi jigniri.

Afaceristul Gigi Becali avea un statut special în perioada în care era deţinut la Jilava. Potrivit propriilor mărturii, el a jucat table cu directoarea penitenciarului Jilava. „Care am jucat table cu ea în puşcărie. Jucam table. Am martori mai mulţi deţinuţi. A vrut să mă ţină la Jilava, când m-a mutat la Poarta Albă, că ne plimbăm noi cu şareta. Eu cu ea”, a descris o scenă aproape ireală Gigi Becali.

Reacţia lui Becali a venit marţi după ce Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să ia măsuri ca urmare a ameninţărilor pe care Becali a recunoscut public că le-a adresat directorului Penitenciarului Jilava. „A afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali”, susţin oficialii FSANP. Sindicaliştii  susţin că se impune sesizarea instanţei de executare a pedepsei privative de libertate în legătura cu revocarea eliberării condiţionate. În plus, FSANP arată că ar trebui deschisă chiar şi o anchetă penală, pentru infracţiunea de ultraj în formă calificată, „fostul deţinut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor acţiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane)”.

De unde a pornit totul

Pe 19 august, patronul FCSB a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune unde a afirmat că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali. Scena a fost desrisă marţi de Gigi Becali: „I-am trimis un mesaj şi am întrebat-o de ce distruge oameni, că în loc să îi dea învoire acasă, îi dă pachet şi vizită. «Nu vă gândiţi că va veni judecata lui Dumnezeu şi o să plătiţi atunci nota de plată»”, a mai spus patronul FCSB.

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015, în baza unei decizii definitive a Tribunalului Constanţa, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. El a fost condamnat, în mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

„Eu nu comentez prostii”

Latifudiarul a arătat marţi că nu se mai poate revoca liberarea condiţionată deoarece i s-a încheiat termenul pentru liberare condiţionată. Motivul: pedeapsa sa este considerată executată în integralitate în noiembrie 2016. „Puteau să ceară revocarea eliberării dacă făceam o infracţiune. Când ieşi de la puşcărie nu semnezi nicio hârtie cum să mergi pe stradă, ce să mănânci, ce să bei”, a explicat patronul FCSB. „Eu nu comentez prostii. Astea-s prostii”, a  minimalizat solicitarea Becali.

Totuşi, el nu s-a sfiit să-i jignească pe sindicaliştii din Penitenciare. „Sunt oameni prea mici. Ei sunt primitivi şi cred că o să meargă la infinit aceasta torţionare pe care o duc ei în puşcării. I-am făcut plângere şefului ANP, la Parchetul general, plângere de abuz în serviciu, cu acel băiat care s-a sinucis. Şi ei acum vor să contraatace. În mintea lor atât de mică şi de primitivă cred că pot să ceară o revocare a eliberării, cred ei că mă sperie”, a explicat Becali. Este vorba de cazul unui bărbat care s-a sinucis în martie 2017, în penitenciarul Rahova. Sinuciderea este investigată şi de Avocatul Poporului.

„E şi o chestie de orgolii. Eu, fostul lor sclav, credeau ei, ajung să le spun nişte lucruri în public pe care nu le-a spus nimeni. De ce nu m-au penalizat atunci? «Puşcăriile sunt nişte enclave care fac parte din teritoriul României şi nu se respectă legea». Am spus asta şi eram în puşcărie. De ce nu m-au sancţionat atunci?”, a mai declarat latifundiarul.

Cazul Borcea

Patronul FCSB nu este singurul VIP cu care gardienii s-au purtat cu atenţie. Este deja celebru cazul lui Cristi Borcea căruia conducerea Penitenciarului Poarta Albă i-a renovat celula şi i-a dotat-o ca pe o cameră de hotel cu televizor plasmă, frigider, calorifere electrice, mochetă pe jos. Pentru a se menţine în formă, Borcea le-ar fi cerut gardienilor inclusiv echipamente de fitness. A primit chiar şi o cheie pentru a avea acces la un telefon instalat special pentru el în zona spălătoriei, acolo unde el ar fi trebui să lucreze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite