DEZBATERE „ADEVĂRUL“ L-a „hipnotizat“ MRU pe Mihai Gâdea? Emisiunea care a „rupt“ publicul în două. Tu ce părere ai?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE Emisiunea de la Antena 3, „Sinteza Zilei“, de marţi 13 martie, care l-a avut ca invitat pe noul premier Mihai Răzvan Ungureanu a iscat foarte multe comentarii. În timp ce unii dintre cei care au urmărit emisiunea spun că MRU era transpirat mai mereu şi că n-a spus mare lucru, alţii susţin că de fapt Gâdea a fost cel care s-a făcut de râs, nefiind pregătit pentru un astfel de invitat şi arătându-şi limitele de jurnalis

„Prezent în emisiunea „Sinteza zilei", premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a făcut KO pe moderatorul Mihai Gâdea. În schimb, Antena 3 a atins o audienţă-record.

Marţi, 13 martie, se anunţa o zi bună pentru Mihai Gâdea, directorul Antenei 3. În condiţiile „embargoului" impus de principalul partid de guvernământ, ai cărui reprezentanţi nu mai calcă de anul trecut prin platourile respectivei televiziuni, participarea premierului Mihai Răzvan Ungureanu la emisiunea „Sinteza zilei" părea o victorie. Desigur, din punct de vedere formal, actualul prim ministru nu este membru al PDL. Este „independent", cum a ţinut să sublinieze şi de această dată. Însă tocmai prin decizia de a coborî în „groapa cu lei", prezentându-se la un post a cărui politică editorială se confundă cu propaganda opoziţiei, a punctat în faţa opiniei publice.

Ce a spus Ungureanu

Încă de la primele întrebări, formulate în rafală, Ungureanu a reuşit să câştige teren. A răspuns calm, civilizat, bazându-se mai ales pe logică, dar şi pe ironie: „Nu putem cauţiona indiferenţa pentru spaţiul civic"; „Înlocuirea unui om nu repară un sistem"; „Vă întrerup, să vă mai relaxaţi puţin"; „Cred în valoarea terapeutică a unei legi structurale"; „Ştiu că aveţi aşteptări mari de la mine cu toţii, dar daţi-mi timp"; „Vă fac o confidenţă, sper să nu se supere Victor Ponta: eu şi cu Domnia Sa ne-am auzit la telefon şi în această după-amiază".

Pe pagina de Facebook a ziarului nostru au apărut tot felul de comentarii, existând practic două tabere. Tu în care te situezi. Aşteptăm răspunsul tău în secţiunea de comentarii de mai jos.

UPDATE 16.50

Ripostele la adresa postului TV Antena 3 şi a moderatorului Mihai Gâdea se înmulţesc pe pagina de Facebook a "Adevărul". Comentariile postate sunt, aproape în totalitate, de susţinere a premierului Ungureanu şi de condamnare pentru Gâdea şi emisiunea "Sinteza Zilei".

"Sincer, mi se pare jenant când văd cu câtă pasiune încearcă Gâdea, împreună cu anteniștii, să prostească lumea, dar, din păcate pentru ei, avem un premier în persoana domnului Ungureanu căruia nu numai că nu pot aduce nici un fel de acuze, dar strânge laude chiar și de la adversari", scrie Filip Gheorghe.

"S-a văzut incompetenţa în faţa întelepciunii. Gâdea 0! MRU are clasă, în timp ce Gâdea este incult, prostsi mai e şi ironic cu un om care îi da clasă în toate domeniile minţii", continuă Bogdan Anghel.

"Gâdea ne sfidează bunul simţ şi inteligenţa. Cine crede că un slugoi de maimuţoi comunist poate să păcălească opinia publică cu retorica lui infantilă", atrage atenţia Victor Niculae.

"Toata stima pentru Ungureanu!", afirmă concis Octavian Stoica.

"Felicitări domnului Ungureanu! Antena 3, sunteţi jalnici!", scrie Stefan Banciu.

"Ungureanu are «papagal». Poate vorbi şi două-trei ore, cu multe cuvine şi să reuşească să discute despre NIMIC. L-a driblat frumos pe Gâdea", comentează Lucian Dănescu.

Pentru că cele mai multe comentarii la adresa actualului premier au fost pouitive, Flavius Mihu s-a declarat intrigat de iniţiativa unei dezbateri de acest gen pe Facebook. "Nu ştiu de ce încercaţi asta pe internet, sunt atâţia postaci PDL care atât aşteaptă". El a scris în continuare câteva cuvinte de bine despre moderatorul emisiunii "Sinteza Zilei": "Gâdea a fost clar peste «profesorul» MRU , aka James Bond".

"Gâdea şi echipa sa se ţină pe poziţie, nu au greşit cu nimic", adaugă Florina Stoenescu-Oancea.

"Sincer vă spun dragii mei, Gâdea a fost idolul meu. Nu mi-a venit să cred ce se poate întâmpla dacă îl laşi să-şi ducă ideea până la final şi nu îl întrerupi. SENZATIONAL", scrie Cosmin Popescu.

UPDATE Ora 15.30

Comentariile pe pagina de Facebook a "Adevărul" au început să curgă. La doar câteva minute de la postarea dezbaterii, peste zece internauţi s-au alăturat discuţiei privind emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, moderată de Mihai Gâdea.

Deşi părerile continuă să fie împărţite, mai multe persoane au apreciat răspunsurile premierului Ungureanu, blamând concomitant atitudinea moderatorului Gâdea.

Iată ce spun internauţii despre aşa-zisa "hipnoză" a lui Ungureanu, efectuată asupra lui jurnalistului de la Antena 3:

"Personal cred că scopul emisiunii a fost punerea premierului în ridicol - ceea ce nu a reuşit. Pe de altă parte, pe schema de emisiune propusă de Gâdea nici nu se putea un rezultat în care prim-ministrul să lămurească populaţia într-un fel sau altul, pentru că nu a fost concepută astfel. MRU doar s-a pliat pe modelul schiop al emisiunii etalând inteligentă şi intelepciune. În fond, s-a sperat de către Gâdea inversul, nicidecum interesul populaţiei - asa cum naivii ar putea crede că a dorit moderatorul", continuă Net Gabi.

"Fiecăruia îi era frică de celălalt că-l face praf, la sfârşit a câştigat Antena cu audienţele! Eu îl felicit pe Gâdea că a avut şi tupeu şi curaj să facă emisiunea pe riscul lui şi pe MRU că a acceptat participarea la emisiune!", scrie Alice Melente.

"De hipnotizat, nu l-a hipnotizat. I-a arătat (premierul Ungureanu, n.r.) cum se poate vorbi civilizat, dar Gâdea nu e obişnuit cu asta. Mă uitam că se împiedică în hârţiile pe care le avea în mână, se poate nici să nu fi auzit ce-i şopteau vuvuzelele în cască. Cât despre curaj...sincer, nu stiu unde a dat dovadă de curaj. Reaua credinţă a lui Gâdea a făcut ca în seara cu pricina să nu aflăm nimic din ceea ce ne interesează, fiindcă scopul era altul!", continuă Irimia Alina Oana.

"Gâdea şi-a demonstrat mediocritatea sa", afirmă Ionescu Rasfatzika.

"Gâdea este o slugă loială de securist, un om mărunt din punct de vedere moral şi nu numai. Nu înţeleg de ce să-l comparăm cu o personalitate ca cea a lui Mihai Răzvan Ungureanu! A încercat să realizeze o emisiune după modelul celorlaltor de la Antena 3, pe logica punerii la colţ, dar evident că nu avea cum să-i reuşească. Premierul a fost la înălţimea aşteptărilor! Antena 3 provoacă românilor dispreţ, silă, dezgust. Personal detest acest trust, am făcut mari eforturi să vizionez emisiunea, şi asta doar de dragul Premierului", scrie Nicoleta Sasu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite