Doi brazilieni care transportau două kilograme de cocaină în stomac au fost prinşi pe aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: DIICOT
Foto: DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au reţinut 2 cetăţeni brazilieni Rodrigues Gomes Verice (41 de ani) şi Lourenco Da Silva Weslley (19  ani) pentru de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Verice Rodrigues Gomes şi  Weslley Da Silva Lourenco sunt acuzaţi că transportau în stomac două kilograme de cocaină. Potrivit anchetatorilor, cei doi urmau să transporte drogurile aflate în corp în Istanbul, Turcia, transportul urmând a se efectua cu autocarul.

Totul începe pe  data de 10 noiembrie 2017, ora 15.10, când Verice Rodrigues Gomes şi Weslley Da Silva Lourenco s-au la prezentat la PTF-Aeroport Henri Coanda, pentru a intra în ţară. Cei doi călătoreau din Sao Paolo, Brazilia - Zurich, Elveţia (tranzit) - Bucureşti.

„Cu ocazia efectuarii formalităţilor de frontieră,existând suspiciuni că aceştia transportă substanţe interzise, persoanele în cauză au fost supuse unui control cu raze X, ocazie cu care au rezultat indicii că inculpaţii deţin în corp, în cavitatea stomacală, substanţe stupefiante”, arată DIICOT. 

Au eliminat drogurile

Prin  ordonanţa  din data de 10 noiembrie 2017 a DIICOT-Structura Centrală s-a dispus examinarea fizică, inclusiv investigaţii şi măsuri medicale pentru a se elimina substanţele sau obiectele străine despre care existau indicii că ar conţine droguri din corpul celor doi. 

La sediul DIICOT,  în momentul în care a fost prezentă pentru exprimarea acordului în vederea examinării fizice, Verice Rodrigues Gomes a eliminat 15 (cincisprezece) caşete de culoare albă,  iar ulterior,la sediul Spitalului de Urgenţă Floreasca, a eliminat ultima parte din obiectele deţinute în corp, respectiv 114 (unasutăpaisprezece) caşete , cantitatea totală  fiind de 1.537 grame de cocaină.

De asemenea,  data de 10 noiembrie 2017 până la data de 12 noiembrie 2017, la sediul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Weslley Da Silva Lourenco eliminat la rândul său obiectele deţinute în corp, respectiv 43 (patruzecişitrei) caşete de culoare albă, în cantitate totală de 426,4 grame cocaină.

Propuşi la arestare

Cei doi brazilieni au fost prezentaţi  astăzi Tribunalului Bucureşti cu popunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.  Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov. 

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborarea cu  poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F- Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni şi ai Biroului Vamal Otopeni-Călători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite