Doi români au fost condamnaţi la închisoare după ce au ucis o capră la o grădină zoologică din Berlin, motivând că le era foame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi români au fost condamnaţi miercuri de un tribunal german la zece, respectiv nouă luni de închisoare, pentru că au ucis o capră la o grădină zoologică din Berlin. Aceştia şi-au recunoscut fapta, dar şi-au motivat gestul prin faptul că le-ar fi fost foame şi că angajatorul lor nu le plătise salariile.

Unul dintre cei doi români mai fusese condamnat în Germania pentru furt, el primind şi pedeapsa mai mare.

Cei doi români, ambii în vârstă de 29 de ani, au pătruns pe 18 februarie în parcul berlinez Hasenheide. Cel condamnat le zece luni de închisoare a ucis capra, în timp ce complicele său avut rolul să fie atent pentru a nu fi observaţi, după cum relatează Deutsche Welle. Aceştia au fost însă prinşi de forţele de poliţie, care au fost alertate de către persoanele ce au auzit ţipetele animalului. 

Cei doi au fost prinşi după ce au sărit gardul grădinii. Asupra unuia dintre suspecţi a fost găsit un cuţit cu urme de sânge. De asemenea, poliţiştii au găsit un rucsac în care erau picioarele unui animal şi o pereche de mănuşi murdare de sânge.

Conform autorităţilor germane animalul ucis de aceştia era o capră de Angora, cu blana creaţă, pe nume Lilly, ce a fost găsită cu gâtul tăiat şi porţiuni din corp tăiate. Potrivit unui reprezentant al grădinii zoologoice, capra ar fi urmat să fete trei iezi.

La proces cei doi români şi-au recunoscut fapta, invocând însă că le era foame după ce nu mâncaseră de mai multe zile întrucât angajatorul lor nu le-ar fi plătit salariile.

Cei doi români au venit la Berlin în luna ianuarie şi lucrau acolo ca muncitori în construcţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite