Dosarul Hexi Pharma, trimis Judecătoriei Sectorului 5. Tribunalul Bucureşti era aşteptat să înceapă dezbaterile pe fond

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hexi Pharma
Hexi Pharma

Dosarul Hexi Pharma va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5, după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa, joi, când era aşteptat să înceapă dezbaterile pe fond în acest proces.Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Joi, Tribunalului Bucureşti era aşteptat să înceapă dezbaterile pe fond în dosarul Hexi Pharma, în care compania a fost trimisă în judecată pentru 340 de infracţiuni de înşelăciune, uz de fals (61 de acte materiale) şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit News.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au trimis în judecată, pe 6 martie 2017, la Tribunalul Bucureşti, dosarul Hexi Pharma, în care firma lui Dan Condrea este acuzată de 340 de infracţiuni de înşelăciune, de uz de fals şi de participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În dosar sunt judecaţi şi Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, precum şi Mihai Leva, directorul de producţie al companiei, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Procurorii au trimis în judecată SC Hexi Pharma CO SRL pentru 340 de infracţiuni de înşelăciune, dintre care şapte având consecinţe deosebit de grave, pentru uz de fals (61 de acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, precizează Ministerul Public.

Totodată, Flori Dinu, director general al Hexi Pharma a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Aceleaşi acuzaţii îi sunt aduse şi lui Mihail Leva, directorul de producţie al companiei, cu menţiunea că în cazul lui este vorba de fals în înscrisuri în cazul a 33 de acte materiale.

Anchetatorii susţin, în rechizitoriu, că, în perioada 1 iunie 2010 - 16 mai 2016, Hexi Pharma a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare "prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite