UPDATE Subiectele şi rezolvările exerciţiilor de la simularea la Matematică din Capitală. Ce spun profesorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
12.600 de elevi de clasa a VIII-a vor da simularea la matematică vineri        FOTO Adevărul
12.600 de elevi de clasa a VIII-a vor da simularea la matematică vineri        FOTO Adevărul

Aproximativ 26.000 de elevi de clasa a VIII-a şi a XII-a din toate şcolile şi liceele din Bucureşti dau vineri dimineaţă simularea la matematică pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Inspectoratul şcolar al Capitalei a publicat subiectele şi baremele de corectare. Profesorii susţin că problemele de la Bac sunt mai dificile decât ceea ce se dă în mod normal la un astfel de examen şi se aşteaptă la rezultate slabe.

UPDATE 16:10 - ”Subiectele pe care le-am văzut eu, şi anume cele de la M1 (mate-info), sunt mult mai grele decât ce se dă în mod normal. Din ce am vorbit cu elevii, se pare că nu s-au descurcat foarte bine. Un copil de nota 9 va lua cam 7-8 la această simulare. Au dat mult mai greu ca la bacalaureatul anul trecut, când subiectele au fost cam de nivel mediu, aşa cum este şi normal ca să le poată rezolva şi elevii care nu sunt de nota 10”, a explicat pentru ”Adevărul” profesoara de matematică Claudia Preda, de la Colegiul Naţional Bilingv ”George Coşbuc”.

”Cred că la examenul din vară vor da subiecte asemănătoare celor de anul trecut ca grad de dificultate. Poate că rezultatele de la simularea aceasta, care se preconizează a fi destul de slabe, îi vor motiva pe elevi să înveţe mai mult, însă trebuie să menţionez că notele acestea nu sunt concludente având în vedere că încă nu am început recapitularea materiei, care este programată abia în primăvară”, a mai spus Preda.

O nouă simulare va fi organizată în Capitală în luna aprilie 2013, cel mai probabil.


UPDATE 15:30 - Subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a şi de cei din clasa a XII-a, profil Real, la simularea probei de Matematică pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul din vară au fost postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Baremul de corectare la Matematică - examenul de simulare pentru Evaluarea Naţională, Bucureşti:

barem_simulare_matematica_evaluare by

Subiectele la Matematică, profil Mate-Info, examenul de simulare pentru Bacalaureat, Bucureşti:

Subiecte_matematica_bac_mateinfo by

Baremul de corectare la Matematică, profil Mate-Info, examenul de simulare pentru Bacalaureat, Bucureşti:

barem_bac_simulare_mate_mateinfo by

Subiectele la Matematică, profil Pedagogic, examenul de simulare pentru Bacalaureat, Bucureşti:

subiecte_bac_simulare_mate_pedagogic by

Baremul de corectare la Matematică, profil Pedagogic, examenul de simulare pentru Bacalaureat, Bucureşti:

barem_bac_simulare_mate_pedagogic by

Subiectele la Matematică, profil Ştiinţele Naturii, examenul de simulare pentru Bacalaureat, Bucureşti:

subiecte_bac_simulare_mate_stnaturii by

Baremul de corectare la Matematică, profil Ştiinţele Naturii, examenul de simulare pentru Bacalaureat, Bucureşti:

barem_bac_simulare_mate_stnaturii by

Subiectele la Matematică, profil Tehnologic, examenul de simulare pentru Bacalaureat, Bucureşti:

subiecte_bac_simulare_mate_tehnologic by

Baremul de corectare la Matematică, profil Tehnologic, examenul de simulare pentru Bacalaureat, Bucureşti:

barem_bac_simulare_mate_tehnologic by


UPDATE 13:30 - La simularea de la proba de matematică, elevii de clasa a VIII-a au avut trei subiecte valorând câte 30 de puncte fiecare.

„Subiectele de la simularea pentru Evaluarea Naţională au fost mai grele decât cele de la examenul de anul trecut. Îmi imaginez că rezultatele vor fi destul de slabe, dar la examen, în mod normal, nu se dă atât de greu” a declarat pentru „Adevărul”, profesoara de matematică Claudia Emilia Preda, de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”.

simulare mate evaluare nationala
subiecte

La fel ca la proba de limbă şi literatură română de miercuri, au fost respectate toate rigorile examenelor din vară. În sălile de examen au fost camere de supraveghere şi doi supraveghetori, iar listele cu regulile desfăşurării examenului au fost postate pe uşile fiecărei clase în care se susţin probele.

„La simularea de la matematică avem aceleaşi condiţii ca la cea de la limba română, vorbim de aceeaşi metodologie şi organizare. Până acum nu avem raportat niciun incident de la proba de miercuri. Simulările acestea sunt organizate pentru a testa sistemul în primul rând. Vrem să vedem problemele care pot interveni atunci când sunt distribuite subiectele, cum sunt tratate acestea şi cât de bine funcţionează comisiile“, a explicat pentru „Adevărul“ purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.

12.600 de elevi de clasa a VIII-a au dat simularea la matematică vineri, însă, în cazul liceenilor, numai cei de la proflul real (13.500) au fost prezenţi în sălile de examen. Cei de la uman vor da simulare la a doua probă, istorie, abia în data de 19 februarie.

„Din ce am observat, cel puţin la noi în liceu, elevii sunt pregătiţi în proporţie de 90%. Anul trecut a picat un singur elev la Bac la matematică, dar a luat examenul în a doua sesiune. Trebuie menţionat, însă, că la prima simulare, elevii nu sunt la fel de bine pregătiţi şi este încă mult prea devreme să ne dăm seama cum se vor descurca fiindcă recapitularea materiei pentru Bac începe abia în luna martie. Până acum am predat numai materia de anul acesta, deci abia la a doua simulare ne vom da seama de nivelul lor real“, a explicat pentru „Adevărul“ profesoara de matematică Emilia Claudia Preda, de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc“.

La fel ca până acum, subiectele vor fi postate pe site-ul oficial al ISMB după terminarea probei.

Lucrările de la limba română, probă la care simularea a avut loc miercuri, au trecut deja prin mâinile corectorilor.

Profesoara Maria Postu, care predă limba română la „George Coşbuc“, a apreciat că, momentan, nivelul copiilor este unul mediu. „Notele nu au fost foarte bune, vorbim de medii de 7-8 în general, ceea ce înseamnă un nivel mediu“, a explicat profesoara pentru „Adevărul“.

Rezultatele simulărilor vor fi afişate luni, 11 februarie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite