EXCLUSIV Bercea Mondial, interceptat de SRI când voia să muşamalizeze tentativa de omor: „Am discutat cu un român mare la telefon!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este acuzat de tentativă la omor calificat. Conform procurorilor, în seara zilei de 17 februarie 2011, nepotul lui Bercea Mondial, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, se afla împreună cu alte persoane într-un bar situat într-un imobil proprietatea inculpatului Anghel Sandu, din localitatea Drăgăneşti Olt.

Pe fondul unor relaţii conflictuale mai vechi cu familia Lui Mercedes, Bercea Mondial, înarmat cu un cuţit şi cu un topor, şi însoţit de fiul său, Florin Anghel, zis „Ambasador", s-a deplasat la localul respectiv şi în urma unor altercaţii verbale între aceştia, Bercea Mondial l-a tăiat pe Mercedes în zona toracică. La intrarea în bar, Bercea Mondial a început să lovească cu toporul în mobilier şi să înjure. Ulterior, Bercea Mondial a fost de negăsit, fiind prin a doua zi în Capitală, la un membru al clanului Duduienilor. Bercea a susţinut că nepotul său a fost înjughiat de fiul său, Ambasador, în vârstă de 17 ani.

Bereca Mondial: „Românca de la bar să declare că Ambasador l-a tăiat"

A doua zi după comiterea tentativei de omor, Bercea Mondial a luat legătura cu soţia sa Anghel Fănica zisă „Stela", pentru a-i da indicaţii cum să-l scape de anchetă.

ANGHEL SANDU: Alo!
STELA: Da!
ANGHEL SANDU: Să vorbeşti cu românca din bar şi să-i spui să declare că ăla a fost tăiat lângă uşa de la intrare în bar.
STELA: Aşa a spus că declară !
ANGHEL SANDU: Să spună că ea a văzut când a fost tăiat. Să spună că mai întâi s-au împins şi după aceea a băgat cuţitul în el . Acest lucru l-am văzut cu ochii mei.
STELA: Aşa i-am spus să declare!
ANGHEL SANDU: Şi dacă o întreabă de mine să spună că nu mă cunoaşte! Şi să declare că fiul tău, Ambasador, l-a tăiat. Şi că, crima nu a făcut-o cu un cuţit, a făcut-o cu un briceag cu care l-a văzut în mână. Hai, bine!
STELA: Bine!

Aseară am stat la Bucureşti! Am şi eu oameni!"

De asemenea, Bercea Mondial a sfătuit o persoană să meargă la Craiova, pentru a se împăca cu Mercedes şi fraţii săi şi că, indiferent câţi bani cheltuiesc, el îi va restitui.

ANGHEL SANDU: Alo!
DOMN: Da!
ANGHEL SANDU: Te sunam eu mai devreme, dar am discutat cu un român mare la telefon. Te duci şi tu la judecată la Craiova?
DOMN: Cum să nu mă duc?!
ANGHEL SANDU: Du-te şi discută cu ei dacă vor bine dacă nu, iar bine! Nu sunt nici eu din acela de doi lei!
DOMN: Ştiu eu ! Tu unde eşti acum !
ANGHEL SANDU: Eu sunt pe drum, nu mă feresc de tine!
DOMN: Să nu stai acasă!
ANGHEL SANDU: Nu ! Până în prezent nu s-a dat niciun mandat! Aseară am stat la Bucureşti! Crezi că am stat să dorm! Am şi eu oameni! Acum a plecat omul de la românul cel mare. Du-te la Craiova şi tu să te ei după mine. Când ajungi în Craiova să te întâlneşti cu rromii. Şi te duci la spital şi le spui că vreau să stai cu ei de vorbă. Şi le spui că şi ei au două dosare grele. Tu le spui că ei mă bagă pe mine şi eu pe ei şi nu se rezolvă nimic. Tu să nu spui numai după ei !
DOMN: Ştiu!
ANGHEL SANDU: Nici ei nu vor scăpa de puşcărie. După ce mă leagă pe mine nici ei nu vor sta acasă. Ei au declarat că fiul meu l-a ţinut pe Mercedes şi fiul meu l-a tăiat.
DOMN: Aşa am auzit şi eu că ei l-au ţinut şi tu l-ai tăiat.

„Toţi au trăit numai în spatele meu"

Bercea Mondial recunoaşte, la 18 februarie 2011, într-o discuţie telefonică cu o persoană necunoscută comiterea faptelor.

Anghel Sandu: Da!
Domn: Să trăieşti, frate!
Anghel Sandu: Să fii sănătos!
Domn: Ce ai făcut? Că am văzut la televizor.
Anghel Sandu: Tu nu ai văzut ce a declarat băiatul lui Felix că l-am tăiat eu!? Eu mă jur pe copii dacă l-am tăiat eu! L-a tăiat băiatul meu!
Domn: Dar tu erai plecat la Bucureşti?
Anghel Sandu: Am plecat şi m-am întors! Şi m-am dus să îl caut pe băiatul meu... care mi-a furat banii. Şi eram cam băut şi m-am dus acolo în bar. Şi l-am văzut acolo pe băiat şi i-am spus omoară-i mă! Şi eram beat! Şi băiatul meu la tăiat pe fiul lui Felix. Şi ei spun că eu l-am tăiat.
Domn:: Şi acum cum faci?
Anghel Sandu: Să vedem! Cine este pe bune cu românul ăla?
Domn: Care?
Anghel Sandu: Ştii tu! Cu românul ăla al vostru de la Slatina!
Domn: Vorbeşte şi tu cu ei. Pe ascuns, nu prin telefon!
Anghel Sandu: Bine, lasă că vorbesc eu! Am vorbit azi cu F şi l-am întrebat de ce vrea el să mă bage pe mine la puşcărie?! Şi el a spus că nu el mă bagă şi că românii vor să mă bage! De ce spune că românii, dacă eu nu l-am tăiat pe băiatul lui?
Domn: Şi ai vorbit cu românii?
Anghel Sandu: Da! Şi băiatul meu a recunoscut că l-a tăiat el!
Domn: A recunoscut băiatul tău?!
Anghel Sandu: Da! Şi a spus că el 1-a tăiat!
Domn: Şi este rău cu victima?
Anghel Sandu: A fost, dar nu mai este! Ei spun la televizor că i-a tăiat Bercea interlopul!
Domn: Am văzut!
Anghel Sandu: Săracii ăştia înapoiaţi! Ei vor să mă închidă cei de la poliţie pe mine şi să rămână ei! Dacă mă închide pe mine, îi arestează şi pe ei toţi!
Domn: Aşa este!
Anghel Sandu: Ei toţi au trăit numai în spatele meu, că Bercea este tare!Vezi că vine A şi cu F acasă. Tu să îi întrebi, ce au de gând? Vor să
mă bage la puşcărie?
Domn: Pe unde sunt ei acum?
Anghel Sandu: Au plecat din Italia!
Domn: Şi A...R a venit, că era plecat!
Anghel Sandu: Da! I-a sunat Felix şi cu nişte ţigani de la Piteşti şi i-a întrebat de ce nu stau de judecată să se termine povestea. Şi nu vor!
Domn: Asta le-am spus şi eu!
Anghel Sandu: Tu ce crezi, că eu sunt panaramă? Felix i-a sunat de mai multe ori. Le-a spus că ei nu se potolesc decât când va muri cineva din neam!
Domn: Şi românii spun că de doi ani tot vă certaţi!
Anghel Sandu: Dacă ei ştiu că au belea cu mine, de ce au venit la bar la mine?!
Domn: La care bar?
Anghel Sandu: Cel de la cabană de sus! Acolo lângă poştă! Hai, bine, că mă doare capul!
Domn: Bine!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite