EXCLUSIV Convorbirile telefonice purtate de hoţii maşinii lui Andrei Hrebenciuc. Autoturismele furate erau „terenuri” sau „adidaşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei hoţi de maşini, membri ai grupării conduse de Ilie Alexandru, zis „Sandu Geamănu”, au fost trimişi astăzi în judecată de procurorii Parchetului Capitalei pentru furtul BMW-ului aparţinând lui Andrei Hrebenciuc.

Ştefan Mărgean (21 de ani), zis „Făinoiu”, Paul Sorin Mihalache (22 de ani) şi Marian Coman (20 de ani) sunt acuzaţi de furtul a şase maşini de lux - BMW X6, Jaguar X Type,  BMW 630i, Audi A4, Mercedes E220 şi BMW 325.

Aceeaşi grupare a furat Mercedesul lui Gigi Becali

Acesta este al doilea dosar, în care membri ai clanului „Geamănu” au fost trimişi în judecată pentru furtul unor autoturisme de lux. Anul trecut, Parchetul Capitalei i-a trimis în judecată-pentru mai multe infracţiuni, printre care furt calificat, şantaj şi tâlhării- pe Ilie Alexandru, zis „Sandu Geamănu”, pe David Constantin Stan, pe Niculae Tinel, pe Ştefan Mărgean, pe Adrian Stănilă, pe Sorin Paul Mihalache şi pe Alexandru Vasilache Albu. Printre maşinile furate se număra şi Mercedesul finanţatorului Stelei, Gigi Becali.

Andrei Hrebenciuc: „L-am prins de umărul stâng”

BMW-ul  model 630i, proprietatea lui Andrei Hrebenciuc, în valoare de 320.000 de lei a fost furat, la 25 aprilie 2009, ora 22.10, de Paul Sorin Mihalache. Incidentul s-a întâmplat pe strada General Dona nr. 26, iar hoţul a profitat de neatenţia propriatrului care lăsase cheile în constact, s-a urcat la volan şi a demarat în trombă.

Maşina a fost găsită abandonată trei zile mai târziu, la 28 aprilie 2009, pe strada Munţii Carpaţi din sectorul 5 al capitalei.Andrei Hrebenciuc a povestit  procurorilor: „Mă departasem câţiva metri de autoturism, moment în care am auzit motorul turându-se. M-am întors imediat la autoturism şi am constatat că portiera stângă era întredeschisă, iar la volanul acestuia se găsea un individ. L-am prins de umărul stâng, împrejurare în care s-a uitat pentru scurt timp la mine. Arăt că l-am văzut destul de bine, astfel încât să-l pot recunoaşte dacă mi-ar fi prezentat. Precizez că strada G-ral Dona este bine iluminată”. Andrei l-a recunoscut pe Paul Sorin Mihalache dintr-o planşă fotografică.

Limbajul codat al hoţilor

La 14 noiembrie anul trecut, în zori, Ştefan Mărgean şi Paul Sorin Mihalache au atacat o femeie pe strada Renaşterii din Bucureşti. Au lovit-o în cap şi i-au smuls din mână cheile maşinii, un BMW X6. În timp ce victima zăcea, ameţită, pe caldarâm, hoţii au fugit cu autoturismul. În aceeaşi zi, au înlocuit plăcuţele de înmatriculare cu unele false, cu număr de Germania. Apoi au luat legătura cu Marian Coman, zis “Boboc”, care i-a ajutat să ascundă maşina şi s-a zbătut să găsească un cumpărător pentru ea.

Procurorii au interceptat convorbirile telefonice purtate între hoţi. "Marian Coman a contactat două persoane cărora a încercat să le vândă autoturismul sustras. Convorbirile sunt purtate într-un limbaj «codat», referirile la autoturism fiind făcute într-un caz ca la un teren, iar în cel de-al doilea caz ca la o pereche de adidaşi. Referirile la culoarea neagră a obiectului despre care se poartă discuţia sunt însă evidente în ambele cazuri, ca şi referirile la numărul 6 (modelul BMW X6). De asemenea, Marian Coman solicită pentru autoturism suma de 5.000 de euro («50 de sute»)”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. Iată convorbirea telefonică din 14 noiembrie 2009, ora 15.12:

Coman: Auzi... Ţi-a plăcut... ăla al meu.
Client: ...aşa...
Coman: Ăla care l-am avut eu, dar cu un număr mai sus.... Înţelegi?
Client: Aha... Un număr mai sus, nu?
Coman: Da
Client: Am înţeles. Ce culoare e gardu lu ăla acolo, mă?
Coman: Black, black...
Client: A?
Coman: Negru.
Client: Aha...am înţeles, black.
Coman: A... ce vroiam să-ţi zic... Ia zi şi mie, cât a lăsat ăla terenul ăla ieftin?
Client: ...Ah...
Coman: E bine 50 de sute?
Client: Nu ştiu. Vorbesc şi-ţi zic.
Coman: Bine, vezi ce faci şi sună-mă.
Client: Da?... Da. Şi mai are altceva ăla, mă? Decât terenul ăstat atâta, da?
Coman: Da.

În aceeaşi zi, o jumătate de oră mai târziu, Marian Coman, este contactat telefonic de un alt potenţial client pentru maşina furată.

Client: Ia zi.
Coman: Am un număr mare mai mare ca adidaşii ăia de ţi i-am dat eu.
Client: Aha.
Coman: Ştii că ţi-am dat adidaşii ăia?
Client: Aha.
Coman: Ziceai că te strânge, am un număr mai mare. Negri, frumoşi rău!
Client: Da? Tot ca ăia?
Coman: Da, dar un număr mai mare!
Client: Cu unul?
Coman: Da, deci cu unul mai mare.
Client: Aaaa.
Coman: Nu mai e 5, e 46.
Client: Aha.
Coman: Înţelegi?
Client: Şi?
Coman: Şi? Ca să ştiu dacă ţi-e buni ăştia.
Client: E buni.
Coman: Da?
Client: Îhî.
Coman: Păi bine atunci, când ajungi?
Client: ....
Coman: Când vrei să-i iei?
Client: Da să nu mai... să nu mai cu ei... să nu-i mai faci cum ai făcut cu ei când ai fost cu ăia... aaa... când ai jucat fotbal cu ei.
Coman: Bine... hai că ţi-am spus că ţi-i opresc ţie!
Client: Da să nu mai joci fotbal pe undeva cu ei.
Coman: Bine...
Client: Înţelegi?
Coman: Da, hai... şi zi... când vii mă suni!
Client: Mâine se rezolvă... dimineaţă.
Coman: Bine.

Procurorii au reuşit să strângă probe pentru toate cele şase furturi de autoturisme. Cei trei – Ştefan Mărgean, Paul Sorin Mihalache şi Marian Coman – au fost trimişi în judecată pentru furt calificat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite