Fiţi mai inventivi, tovarăşi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a cutremurat aseară naţiunea, în clipa în care a aflat ce i s-a mai întâmplat ministrului de Interne, d-na Carmen Dan. În pereţii casei unde ilustrissima ei persoană locuieşte de câtăva vreme cu chirie, d-na Carmen Dan a descoperit o priză. Iar în priza destinată telefonului- ce să vezi?- un microfon. Mai pretenţios spus, un dispozitiv de ascultare şi înregistrare.

Aşa ca în Orizonturile roşii ale lui Pacepa, ca în filmele din anii 70-80 cu KGB-ul, ca în romanele Rodicăi Ojog- Braşoveanu cu Melania şi maiorul Cristescu ori ca în Moartea vine pe bandă de magnetofon de Haralamb Zincă.

Ştirea a venit- nici nu se putea mai potrivit- la orele serii, atunci când tot românul se uită la talk-show-uri. Fireşte, prioritate a avut România tv, postul favorit al PSD-ului, au urmat Antena 3, Realitatea tv şi, desigur, TVR 1. Unde de gardă erau Cristoiu, Hillerin, Pieleanu, Turcescu.  

D-na Carmen Dan, binevoitoare din fire, a dat tuturor detalii. Mai apoi analiştii au întors pe toate feţele vestea. Unii au privit-o cu responsabilitate patriotică şi partinică- cum se poate, un membru al CSAT să fie ascultat astfel de oricine?- alţii au descoperit tot felul de dedesubturi- după un astfel de scandal se va lăsa cu demiterea unui incomod şef de Serviciu. O a treia categorie a susţinut că ar fi mâna SRI-ul care, de comun acord cu DNA-ul, vrea să o înfunde pe fosta secretară care se pare că nu ar fi tocmai străină de afacerea Tel Drum, au fost şi dintre aceia ce s-au grăbit a spune că ar fi vorba despre o interceptare cu mandat foarte ok, semn că d-na Carmen Dan are o problemă. În fine au fost şi analişti care au edictat că totul nu reprezintă decât o gogoriţă. Ceva care va ţine afişul în cel mai bun caz 24 de ore.

Solicitat de postul de televiziune Digi 24 să dea o suită de lămuriri, dl. Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, a confirmat că da, microfonul chiar există, dar că este vorba despre unul ieftin, de duzină.

Mie mi se pare, simplu, o afacere cusută cu aţă albă menită doar să o victimizeze pe d-na ministru. Care are imaginea niţeluş cam şifonată. Fie pentru că a dat ordin jandarmilor să scoată caii împotriva manifestanţilor, fie fiindcă da, chiar sunt indicii că ar avea anumite legături cu afacerile cam necurate ale şefului ei de partid, dl. Dragnea-Trei Dosare, fie pentru că s-a cam făcut de râs fiindcă stăpâneşte prost limba română.

Fiţi mai inventivi, tovarăşi! Urmaţi exemplul primăriţei generale a Capitalei, d-na Gabriela Firea, care, iată, susţine cauza partidului, deschizând Târgul de Crăciun chiar în piaţa Victoriei. Acolo unde ar vrea să protesteze cei care s-au cam săturat văzând câte abuzuri comite alianţa PSD-ALDE numai şi numai spre a-şi salva corupţii!   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite