Fost director general al CNADNR, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, într-un dosar cu prejudiciu de peste 8,7 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) Dorin Gavril Debucean, încarcerat într-un alt dosar de corupţie, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave. Acesta este acuzat de încheierea abuzivă a unor contracte de consultanţă juridică, prejudiciul produs companiei depăşind 8,7 milioane de lei

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Dorin Gavril Debucean, fost director general al CNADNR, pentru abuz în serviciu în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave. El este încarcerat într-un alt dosar de corupţie.

DNA precizează că, în calitate de director general al Companiei, cu încălcarea prevederilor legale, a semnat două contracte de asistenţă juridică pentru cauze strict determinate, un onorariu şi alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfăşurare a proceselor.

”Cele două documente au fost semnate de inculpat în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte”, anunţă DNA.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs Companiei se ridică la 8.761.387 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Debucean Dorin Gavril a mai fost trimis în judecată, în 2012, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fiind condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite