Fostul deputat Cristian Boureanu, transferat la Penitenciarul Rahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost transferat din arestul central al Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Rahova, după ce a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj, au declarat pentru Agerpres surse din Poliţie. Boureanu este acuzat că a agresat un poliţist rutier.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Boureanu, pentru trei infracţiuni de ultraj, şi a prietenei acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Anchetatorii spun că Laura Dincă, prietena lui Cristian Boureanu, care se afla cu acesta la momentul incidentului, a fost audiată ca martor în 9 iunie şi în 6 iulie şi "a făcut afirmaţii mincinoase şi a creat o situaţie favorabilă inculpatului". Procurorii spun că declaraţia pe care Laura Dincă a dat-o în 6 iulie a fost în contradicţie cu declaraţia anterioară şi cu probatoriul din acest caz. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Procurorii arată, în rechizitoriu, că în 9 iunie, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Piaţa Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie. Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20  zile de îngrijiri medicale. De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei în 10 iunie, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru ultraj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite