Furt de un leu de la Muzeul Kitsch-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Kitsch-ului a fost prădat FOTO Eduard Enea
Muzeul Kitsch-ului a fost prădat FOTO Eduard Enea

Trei indivizi au prădat Muzeul Kitsch-ului din Bucureşti, situat în Centrul Vechi. Din faţa imobilului a fost sustrasă o statuetă de câteva zeci de kilograme. Momentan, nu a fost depusă plângere la Poliţie.

O statuetă reprezentând un leu auriu de 30 kilograme a fost furată de la Muzeul Kitsch-ului din Capitală. Imediat ce a observat furtul, managerul Cristian Lica a oferit un premiu pentru cei care-i pot oferi indicii asupra făptaşilor: o carpetă cu Răpirea din Serai. După ce zeci de comentarii au curs pe pagina de socializare a muzeului, al patrulea de acest gen din lume, incidentul a ajuns şi în atenţia Poliţiei Capitalei. 

Oamenii legii au declarat, însă, pentru „Adevărul“, că pentru a demara o anchetă în acest caz este nevoie de o plângere depusă chiar de directorul instituţiei. Care, deşi a fost contactat ieri de reprezentanţii secţiei 10 de Poliţie din Capitală, nu raportase jaful până la închiderea acestei ediţii. „Practic nu putem lua niciun fel de măsuri până nu va fi depusă plângerea“, au arătat oficialii, deşi infracţiunea, la care au luat parte trei indivizi, a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Iar dacă plângerea nu va fi depusă, aceasta nu va face decât să dea apă la moară cârcotaşilor care spun că e vorba doar de o acţiune de marketing a muzeului.

Lica bănuieşte motivul jafului: „Odată cu succesul muzeului a crescut şi cota exponatelor noastre. Pe bursele internaţionale, curatorii muzeului aşteaptă acceptarea noastră în lista obiectivelor UNESCO pentru o relistare. Naivi fiind sau copleşiţi de evenimente, am neglijat securitatea a doi lei aurii, pe care i-am plasat pe trepte. Unul dintre ei a fost sustras aseară“, a scris directorul muzeului. 

„Meşterul Dan i-a montat din greşeală invers, adică acum amândoi au privirea în exterior în loc să se uite protector către interior. Şi tot din greşeală, s-a zgârcit probabil la adeziv, pentru că le-a fost parcă prea uşor hoţilor să se aleagă cu un obiect de artă. Leul nostru ar trebui dat imediat în consemn la frontieră“, a completat Cristian Lica.

Made in Săftica

Statueta care a fost sustrasă reprezintă un leu auriu de aproape 80 de centimetri înălţime şi 30 de kilograme, a fost realizată de Constantin Becu, un pensionar din Săftica. Acesta confecţionează din 2001 pitici de grădină, iar afacerea sa a primt numele Fabrica de Pitici Săftica, prescurtat FPS, ceea ce a generat multe confuzii cu numele instituţiei guvernamentale responsabile cu privatizarea. Becu a devenit celebru însă abia după ce şi-a jucat propriul rol într-o reclamă la bere: e vorba de spotul cu „A murit americanu'!“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite