Guvernul vrea să acopere în acest an în întregime două dintre cele opt proiecte de înzestrare a Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul vrea să închidă două dintre cele opt programe de înzestrare a MApN chiar în acest an. Este vorba de cele de echipare cu o primă baterie de rachete Patriot şi de implementarea acordului de cooperare industrială cu General Dynamics pentru producerea de transportoare.

În contextul în care a alocat 2% din PIB pentru Apărare, Guvernul României accelerează demersurile de dotare a Armatei. Autorităţiile susţin ca peste o treime din suma alocată de Guvern pentru Apărare se va duce în programele de înzestrare. 

„Sunt investiţii extrem de serioase, care au un acord prealabil al Parlamentului României, (....) sunt opt programe de înzestrare a Armatei aprobate de Parlamentul României, opt programe de înzestrare aprobate de CSAT, programe din care, anul acesta, vom încerca să acoperim două. Mă refer la achiziţia primului sistem de rachete Patriot, nu am să vă dau suma exactă, este undeva la 700 de milioane de dolari. (...) Totodată, cu eforturi susţinute, a fost semnat de către Ministerul Economiei un Memorandum cu General Dynamics, companie renumită în industria de armament internaţională, şi un acord de cooperare industrială.", a spus Mihai Fifor, citat de Agerpres. 

Ministrul a adăugat că, anul viitor, se intenţionează demararea procedurilor pentru realizarea, în România, a patru corvete pentru Forţele Navale Române. Este un program de tipul celui dezvoltat cu General Dynamics. Pe baza unei proceduri competiţionale se poate selecta o societate care să poată transfera în industria de specialitate românească tehnologie şi să producă în România echipamentele dorite de MApN.

Elicoptere de la Airbus şi Bell Hellicopters

Reamintim că, în prezent, mai sunt în curs de realizare două programe în urma cărora Fortele Aeriene vor fi dotate cu elicoptere de către francezii  de la Airbus  şi americanii de la Bell Hellicopters. Este vorba de modelul francez multirol H215M şi de celebrul aparat american de atac AH-1Z Viper. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite