Hackerii au făcut praf site-ul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Domeniul este în administrarea STS. Explicaţia serviciului secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atac cibernetic bine ţintit a lovit luni site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (www.cnadnr.ro). Acesta a fost „scos din priză“, cu toate că este găzduit chiar de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Ulterior, STS a comunicat că a fost descoperită o breşă de securitate în site şi acesta a fost oprit până la remedierea problemei.

UPDATE În jurul orei 16.00, site-ul www.cnadnr.ro a fost repornit. 

UPDATE  Într-un comunicat STS susţine că specialiştii săi au descoperit o breşă de securitate în site-ul cnadnr.ro şi au decis oprirea lui: "Urmare a măsurilor proactive de asigurare a funcţionalităţii site-ului www.cnadnr.ro, găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în cursul zilei de 23.04.2018  a fost identificată o breşă de securitate care ar fi putut fi exploatată de un atac informatic.

Menţionăm că site-ul este găzduit pe infrastructura STS şi este administrat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ca urmare a vulnerabilităţii sesizate de specialiştii STS, de comun acord cu CNAIR, proprietarul şi administratorul site-ului www.cnadnr.ro, s-a luat măsura opririi accesului la conţinutul acestuia până la remedierea problemelor de către administrator.

Site-ul va fi accesibil publicului după ce reprezentanţii CNAIR vor confirma că au fost eliminate vulnerabilităţile semnalate şi ulterior executării procedurilor de verificare de securitate".

Ştirea iniţială:

Concret, cei care accesează  respectiva adresă de internet primesc mesajul “Forbidden. You don't have permission to access / on this server”.

Din acest motiv nici  verificarea valabilităţii rovinietelor nu este posibilă. 

Conform unor surse sunt mai multe site-uri afectate de atac, nu doar cel al CNAIR. 

"În urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar până la întocmirea unui raport privind vulnerabilităţile exploatate şi eventualele daune provocate. Vom fi anunţaţi de către STS atunci când site-ul va fi din nou online”, arată serviciul IT în e-mail-ul trimis angajaţilor.

Reamintim că, în luna februarie a acestui an, un alt site păstorit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cel al Ministerului Justiţiei, a fost “în moarte clinică” pentru aproape o zi. În acel caz, iniţial, STS nu a recunoscut că că are în administrare site-ul just.ro. Asta deşi căutarea IP-ului acestui portal pe diverse site-uri de profil precum https://www.iplocation.net/ arăta cu certitudine că   just.ro este deţinut de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite