Horia Georgescu, despre invocarea numelui său în dosarul lui Ionel Arsene: Modul în care numele meu era folosit, fără ştiinţa mea, nu îmi poate fi imputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Marian Iliescu
FOTO Marian Iliescu

Fostul şef al ANI Horia Georgescu face precizări, într-o postare pe Facebook, cu privire la invocarea numelui său în dosarului fostului deputat PSD Ionel Arsene, afirmând că modalitatea în care numele său era folosit, fără ştiinţa sa, nu îi poate fi imputată.

Explicaţiile vin după ce, în motivarea deciziei prin care Tribunalul Bacău l-a plasat pe Arsene sub control judiciar apare informaţia conform căreia Horia Georgescu era cel care, în schimbul a 100.000 de euro pe care fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheoghe Ştefan i-ar fi transmis prin intermediari, ar fi urmat să dea o decizie cu privire la declararea conflictului de interese şi a incompatibilităţii în cazul lui Culiţă Tărâţă, la acel moment şef al CJ Neamţ.

"Atât DNA cât şi instanţa de judecată au stabilit, în mod clar şi fără echivoc că “Remiterea sumei de bani NU a avut finalitatea urmărită...”(adică realizarea traficului de influenţă la Horia Georgescu). De asemenea, numele meu nu apare în niciun proces verbal de interceptare a comunicaţiilor de orice natură, astfel cum rezultă din documentele făcute publice de către parchet şi instanţa de judecată",s crie Horia Georgescu. 

Concluzia sa este: "Modalitatea in care numele meu era folosit, fără ştiinţa mea, nu îmi poate fi imputată".

Conform documentului Tribunalului Bacău, acest episod a avut loc în 2013, când Arsene a primit de la Gheorghe Ştefan, primar al municipiului Piatra Neamţ, suma de 100.000 euro pentru ca în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD să-şi folosească influenţa, în mod indirect, asupra preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Gerogescu, "în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor de către TC, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ", preşedintele CJ Neamţ la acel moment fiind Culiţă Tărâţă.

"În anul 2013, într-un restaurant din Bucureşti, ŞG i-a dat lui AI suma de 100.000 euro. Suma a fost adusă de către fiul lui ŞG,ŞG, la cererea celui dintâi. AI a afirmat că suma de bani va fi remisă numitului TD, în acea perioadă redactor-şef al cotidianului România Liberă, persoană care la rândul său urma să remită banii lui HG, pentru ca acesta în calitate de preşedinte al ANI să constate nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor de către TC. AI a afirmat că legătura cu TD era asigurată prin intermediul unei consiliere personale, persoană care îl cunoştea în mod direct pe TD întrucât lucrase în presă”, se arată în documentul instanţei.

Arsene i-ar fi spus lui Gheorghe Ştefan că intervenţia la ANI se amână până după alegerile prezidenţiale din 2014, însă în noiembrie 2014 Culiţă Tărâţă a decedat, astfel că demersul nu mai avea obiect, motiv pentru care, de atunci, Gheorghe Ştefan a încercat să-şi recupereze banii.

Arsene a fost reţinut săptămâna trecută pentru trafic de influenţă, o zi mai târziu fiind plasat sub control judiciar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite