IGSU va cumpăra echipamente de protecţie pentru pompieri de 20,5 milioane de euro în următorii patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO- IGSU
FOTO- IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vrea să achiziţioneze echipamente de protecţie pentru pompieri, respectiv costume, mănuşi şi centuri de siguranţă, prin încheierea unui acord-cadru pe o durată de patru ani, estimând contractul la o valoare de 94,3 milioane de lei, cu TVA, echivalentul a 20,5 miloane de euro.

Acordul-cadru va fi încheiat pentru o perioadă de 48 de luni, cu maxim trei furnizori, iar valoarea estimată a contractului se ridică la 79,25 milioane de lei, sumă fără TVA, plata realizându-se de la bugetul de stat, potrivit unui anunţ de participare publicat pe site-ul de achiziţii publice e-licitaţie.ro.

Anunţul de licitaţie prevede că vor fi încheiate contracte subsecvente acordului-cadru, care urmează să se atribuie prin reluarea competiţiei în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Frecvenţa atribuirii contractelor subsecvente va fi anuală, semestrială sau trimestrială, în funcţie de fondurile bugetare pe care IGSU le are la dispoziţie, precum şi de necesităţi.

Pentru lotul 1, care vizează costume de protecţie pentru pompieri, cel mai mare contract subsecvent va avea o valoare de maximum 9,8 milioane de lei. Pentru al doilea lot, cel de mănuşi speciale, un contract se va ridica la cel mult 1,24 milioane de lei, iar pentru al treilea, de centuri de siguranţă, valoarea maximă este prevăzută la 1,64 milioane de lei, sumele fiind fără TVA.

Furnizorii trebuie să depună oferte pentru unul sau mai multe loturi, iar echipamentele vor fi livrate la Depozitul Rezerve proprii al IGSU, din Mizil, judeţul Prahova.

Inspectoratul vizează să achiziţioneze prin acordul-cadru cel puţin 2.000 de costume de protecţie şi maximum 25.000 de bucăţi, tot atâtea mănuşi şi centuri de siguranţă, un contract subsecvent fiind prevăzut cu 500-4.000 de costume.

Cei care doresc să participe la licitaţie trebuie să depună ofertele până la 5 decembrie, ora 16.00, urmând ca deschiderea acestora să aibă loc la 3 ianuarie 2018, ora 18.00.

Pentru a fi eligibili, furnizorii trebuie să îndeplinească o serie de criterii, printre care şi unele financiare.

Astfel, aceştia trebuie să fi avut o cifră de afaceri medie pe ultimii trei ani (2014-2016) de cel puţin 9,8 milioane de lei pentru lotul 1, de 1,24 milioane lei pentru lotul 2 şi de minimum 1,64 milioane de lei pentru lotul 3, reprezentând valoarea maximă a unui contract subsecvent pe fiecare lot.

De asemenea, trebuie să depună o listă a principalelor livrări de produse în ultimii trei ani,

anteriori datei limită de depunere a ofertei, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.

Din această listă trebuie sa rezulte că au fost livrate produse similare celor cerute de IGSU, cu o valoare cumulată de cel puţin echivalentul sumei maxime a unui contract subsecvent pe fiecare lot.

Furnizorii vor depune o garanţie de participare, chiar şi în asociere, în cuantum de 612.500 de lei pentru costumele de protecţie, 77.500 de lei pentru mănuşi şi de 102.500 de lei pentru centurile de siguranţă.

Garanţia trebuie să fie valabilă 90 de zile, începând de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor, respectiv 5 decembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite