Ilie Năstase, după ce a fost prins băut la volan: „M-a tras unul din maşină, m-a dat cu faţa de asfalt şi mi-a pus cătuşele. Le cer daune 2-3 milioane de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Fostul tenismen Ilie Năstase a condamnat la Antena 3 „agresivitatea poliţiştilor“ care l-au oprit în trafic şi l-au dus încătuşat la sediul INML pentru recoltarea de probe biologice, după ce a refuzat testul cu aparatul alcooltest.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere l-au oprit pentru control pe Ilie Năstase. „Aflat în vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Brigăzii Rutiere.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, fostul sportiv a spus că va cere daune de „2-3 milioane de euro“ şi susţine că a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. 

„Miliţienii, că nu pot să le zic poliţiştii. Poliţiştii nu sunt agresivi. Am făcut doi metri din Parcul Herăstrău şi m-au oprit:

«Aţi băut?»  

«Da, trei beri» .

«Haideţi, domnul Năstase, aţi stat trei ore acolo, aţi băut mai mult». 

M-a enervat că nu m-a crezut că am băut trei beri. M-au pus să suflu. Am spus că nu, vreau să merg la miliţie şi să suflu. N-au mai aşteptat să mă duc normal, civilizat. M-a tras unul din maşină, m-a dat cu faţa de asfalt, s-a urcat unul cu picioarele pe mine şi mi-a pus cătuşele. Nu era mai frumos să mă ducă fără cătuşe? Într-un fel m-au bătut înainte. După ce mi-a făcut testul alcool, a ieşit 0,05, a venit un alt miliţian şi a spus că trebuie să îi luăm sânge ăstuia, că a băut. Mi-au luat şi test pentru droguri. Oamenii ăştia sunt duşi. 005. Aşa scrie şi în procesul verbal. E 1.000 de lei amendă şi nu e infracţiune.

Erau doi. Mi s-a făcut rană de la cătuşe. Mi s-a spus că aşa se face când nu accepţi şi eşti agresiv. Poate am fost agresiv verbal, dar fizic nu puteam să fiu. Ei stau la pândă. Nu doar pentru mine, pentru toată lumea. Ce poţi să faci seara acolo? Să mănânci şi să bei. Când îi spui că ai băut trei beri şi îţi spune că ai băut mai mult, cum reacţionezi? Mi-au spus că eram un pericol public. Dacă m-ai oprit la trei metri, care era pericolul?

Ei au filmat, dar doar când eram în maşină cu ei au filmat ce îi avantaja. Când am ajuns la poliţie erau 2.000 de miliţieni. Unii râdeau, alţii erau fericiţi că au prins un peşte mai mare. Mă duc să îmi iau certificat medico-legal. O să mă duc la CEDO. Nu mă duc la doamna Dan, că nu o interesează. Le cer daune 2-3 milioane de euro, să dau copiilor sărmani din România. Ei trebuiau să reacţioneze altfel. 

Stau la pândă şi acolo câştigă şi ei din nişte amenzi, că ai băut o bere în plus. Erau trei maşini de poliţie. Când am refuzat să merg la poliţie să fac testul a venit una în faţă, s-a băgat lângă maşina mea. O maşină în faţă, alta în spate. Cred că nu acţionau aşa nici dacă eram cel mai mare terorist”, a declarat Ilie Năstase la Antena 3. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite