Incendiu în staţia de metrou Gorjului: doi călători intoxicaţi cu fum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O garnitură de metrou s-a oprit sâmbătă, în jurul orei 12.15, în staţia Gorjului, după ce din locomotiva trenului a început să iasă fum.

ORA 13.00 Dintre cele două persoane intoxicate uşor cu fum, una a refuzat internarea, iar celalaltă a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

ORA 12.50 Incidentul a fost provocat de o problemă tehnică la motorul unui tren, a declarat directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Micul incendiu a izbucnit între staţiile Gorjului şi Lujerului, iar mecanicul a oprit trenul în staţia Gorjului, după care a evacuat toţi pasagerii.

Două persoane care suferă de astm au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La această oră traficul a fost reluat după intervenţia pompierilor.

Incendiile de la metrou din 2008

În dimineaţa zilei de 30 martie 2008, un incendiu mic a izbucnit în staţia de metrou Piaţa Unirii 2. Focul a izbucnit de la un izolator defect de la sina de tren, pe sensul de mers catre IMGB. Flacarile au fost stinse in cateva minute. Statia de metrou era plina, fiind o ora de varf.

La 25 iunie 2008, un alt incendiu a apărut la staţia de metrou Dristor 1, accesul călătorilor fiind restrictionat timp de o ora. In jurul orei 8:30, un scurtcircuit la un panou de alimentare cu energie electrica a produs incendiul. Cei de la Metrorex au chemat pompierii si pana la sosirea echipajelor de interventie au decis evacuat peronul. Nu a fost victime.

Metrorex va achiziţiona instalaţii de telecomunicaţii, detecţie incendiu şi control acces călători pentru tronsonul 1 Mai-Parc Bazilescu al magistralei IV de metrou, care va fi pus în funcţiune în 2011, valoarea estimativă a contractului fiind de 46 de milioane de lei (11 mil. euro), fără TVA.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite