Iohannis: Creşterea economică prin măsuri nepregătite nu va atinge obiectivul stabilităţii şi predictibilităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iohannis la baza Mihail Kogalniceanu FOTO Facebook
Iohannis la baza Mihail Kogalniceanu FOTO Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, pe tema măsurilor economice ale Guvernului, că ele nu pot fi „nepregătite“ sau slab pregătite, pentru că altfel nu se va atinge obiectivul de a fi stabili şi predictibili, subliniind că mediul de afaceri, dar şi cetăţenii vor să ştie ce planuri fiscale are statul.

"Nu trebuie făcut un pas special şi nu trebuie reinventată roata. (...) Avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de predictibilitate. Aceste schimbări frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimănui, nemaivorbind de faptul că ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt", a spus Iohannis.

El a precizat că mediul de afaceri, dar şi "omul simplu", vrea să ştie ce doreşte statul şi cum va face statul aceste lucruri. "Asta înseamnă stabilitate şi predictibilitate", a explicat el.

Iohannis a atras atenţia că aceste obiective nu pot fi atinse prin "creştere prin măsuri nepregătite sau slab pregătite".

"Predictibilitate, stabilitate, acestea trebuie garantate, indiferent cine guvernează, ce abordare are, aceste lucruri trebuie să prevaleze", a spus şeful statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite