Judecător britanic către patru hoţi români: "Românii sunt bine primiţi aici, dar voi sunteţi o ruşine pentru ţară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelia Lăpuşan, la ieşirea dintr-un centru comercial din Huddersfielf
Aurelia Lăpuşan, la ieşirea dintr-un centru comercial din Huddersfielf

Un grup de hoţi de origine română, care au fost prinşi într-un magazin din Marea Britanie, au fost numiţi "o ruşine pentru ţara voastră" de către judectorul de caz.

Cei patru români au fost numiţi "hoţi profesionişti" de judecătorul din Huddersfield. Aurelia Lăpuşan, 19 ani, Marian Gheorghe, 20 de ani, Cornel Bălaiu, 36 de ani şi Gheorghe Pongori, 25 de ani, au recunoscut că au furat, potrivit cotidianului "The Examiner".

Procurorul Robert Campbell a spus că românii "mutau lucruri de pe un raft pe altul, iar uneori se adunau toţi. A fost sunată Poliţia, care i-a luat pe cei patru". Românii apucaseră să strângă pantofi sport şi îmbrăcăminte în valoare de 700 de lire sterline. "Domnul Pongori e singurul care nu avea la el sacoşe cu haine. El se ocupa de ruperea etichetelor de siguranţă", a mai spus procurorul.

Avocatul celor patru a declarat că românii au vrut să caute de muncă în Marea Britanie, dar nu au găsit şi au fost nevoiţi să apeleze la furt pentru a se întreţine.  Aurelia Lăpuşan a fost descrisă ca o "femeie care a venit în această ţară cu speranţa că va avea o viaţă mai bună. Dar nu a reuşit să găsească nimic, deoarece românii nu au dreptul la un număr naţional de asigurare".

Cu toate acestea, judecătorul districtual nu a fost impresionat de această poveste, spunând că acţiunile grupului sunt ruşinoase. "Văd că sunteţi hoţi profesionişti", a spus judecătorul Watkiss-Rooney.

"Românii sunt bine primiţi în această ţară, dar infracţiunile pe care voi le-aţi admis nu onorează şi pătează numele poporului român".

Românii au fost condamnaţi la 12 săptămâni de închisoare.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite