Judecătoria din Chişinău a respins cererea lui Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Chişinău a respins, luni, cererea fostului preşedinte Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei moldoveneşti. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 30 de zile, scrie Unimedia. Fostul preşedinte al României nu a vrut să comenteze decizia magistraţilor, afirmând că urmează să se consulte cu avocatul dacă va ataca decizia Judecătoriei la Curtea de Apel.

Avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, a calificat decizia judecătorilor ca fiind nefondată.

"Mi se pare o decizie inegală. Igor Dodon a încercat în mod flagrant să retragă cetăţenia, în lipsa unei decizii a Ministerului de Interne, a SIS. Faptul că atunci când a primit cetăţenia Traian Băsescu ar fi ascuns că figura în mai multe dosare de urmărire penală, este un argument inconsistent pentru că erau fapte cunoscute, notorii, iar preşedintele Timofti cunoştea acest lucru”, a declarat Andrei Bivol.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova în mod oficial la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, în 3 ianuarie 2017, imediat după ce a fost ales preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite