Legile fiscale şi excursiile la Doha ale d-lui Dragnea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum, dacă tot va ploua cu bani asupra oamenilor şi ţării, îndeosebi a acelor părţi din ele care îşi iau leafa de la buget, de la buget, coane Fănică! - doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu ne-a şi asigurat că nu are nici un stres în privinţa intrării în vigoare la 1 iulie a legii pe care a născocit-o- a sărit şi dl. ministru Viorel Ştefan cu ideea de a purcede la o adevărată revoluţie fiscală.

Vom deveni toţi gospodari, vom avea gospodării, un an întreg vom trăi cu iluzia cu niminea nu mai plăteşte nici un bir, doar asigurări sociale şi de sănătate - şi abia la sfârşit de an ne vom duce frumuşel, organizat la Fisc spre a afla cât şi cum trebuie să plătim.

Trecem peste slaba, peste dezastruoasa comunicare guvernamentală, peste zvonul care face şi în această privinţă ravagii în România. Pentru moment, tăcere, la Guvern, la Finanţe se lucrează! Cum se pare că se mai lucrează încă şi la opera vieţii doamnei Vasilescu, Legea salarizării unitare. Un fel de uite-o, nu e!, în pofida asigurărilor contrarii, dar profund întortocheate date ieri seară pe TVR 1 de un secretar de stat pe nume Adrian Dobre.

Numai că tăcerea profundă a pesedisto-aldiştilor cocoţaţi în fruntea ţării care vor să ne facă peste noapte să ne comportăm ca americanii, este sfâşiată de semnalele de alarmă, tot mai îngrijorate, ale economiştilor profesionişti ai României. Care atrag atenţia asupra riscurilor la care este expusă stabilitatea ţării de politicile salariale şi financiare aventuriste, cvasi- guevarriste ale feluriţilor inşi aciuaţi prin guvernul României.

Nu avem obişnuinţe, nu avem logistică, nu avem consultanţi fiscali, nu avem resurse financiare pentru a acoperi eventualele găuri bugetare care e foarte posibil să se manifeste până la primele încasări făcute în conformitate cu noua filosofie fiscală ticluită de domnul Viorel Ştefan & comp. Asta auzim seară de seară. Nimeni nu ne dă lămuriri suplimentare în legătură cu toate aceste probleme. Suntem lăsaţi să ne frământăm. Să fierbem în suc propriu. Dl. Viorel Ştefan pare cuprins de nervozitate. Răspunde pe fugă. Monosilabic.

Probabil că se aşteaptă întoarcerea din vacanţa de la Doha a d-lui Livia Dragnea. Singurul care - ne amintim - ne-a asigurat că ar cunoaşte din scoarţă în scoarţă programul de guvernare.

Şi care, dacă va vedea că se îngroasă gluma, sunt gata să pariez că va face iar pe inocentul şi ne va da asigurări că nu a ştiut nimic despre asta.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite