Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, urmărit penal de procurorii de la Parchetul General, alături de Mircea Negulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, şi procurorul Mircea Negulescu, fost procuror în cadrul aceleiaşi unităţi DNA, sunt urmăriţi penal într-un dosar deschis ca urmare a plângerilor formulate de fostul deputat Vlad Cosma, care-i acuză de cercetare abuzivă, abuz în serviciu şi represiune nedreaptă, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate una din acuzaţiile ce li se aduc este falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete.

În luna februarie a acestui an, fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

În urma acestei plângeri, la scurt timp a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General.

În ceea ce-l priveşte pe procurorul Mircea Negulescu, la începutul lunii mai, magistraţii de la Curtea Surpemă au aprobat cererea DNA de redeschidere a unui dosar în care acesta este urmărit penal. În prezent, Mircea Negulescu,fost procuror la DNA Ploieşti, este suspendat din magistratură. La sfârşitul lunii ianuarie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratură a acestuia.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite