MAE anunţă că susţine declaraţia Federicăi Mogherini cu privire la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atlas care prezintă Crimeea in componenţa Rusiei FOTO TASS
Atlas care prezintă Crimeea in componenţa Rusiei FOTO TASS

MAE anunţă într-un comunicat că susţine declaraţia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate privind anexarea ilegală a peninsulei Crimeea şi „condamnă ferm“ încălcarea principiilor şi normelor de drept.

„La patru ani de la anexarea ilegală de către Federaţia Rusă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol, România condamnă ferm, încă o dată, încălcarea principiilor şi normelor de drept“, transmite Ministerul român de Externe.

România îşi reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi poziţia sa de nerecunoaştere a anexării ilegale, potrivit unui comunicat al ministerului.

Anterior, Federica Mogherini a dat asigurări într-un comunicat că Uniunea Europeană îşi menţine ferm angajamentul faşă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Potrivit şefei diplomaţiei europene, Crimeea a fost anexată ilegal. În acest context, Uniunea Europeană nu va recunoaşte alegerile organizate de Rusia în această regiune.

Peninsula Crimeea a fost anexată acum patru ani de Rusia în baza unui referendum contestat şi considerat ilegal de comunitatea internaţională.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite