Protest faţă de Legea graţierii în Capitală. Oamenii au ieşit în stradă şi la Cluj, Timişoara şi Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de persoane au ieşit miercuri seară să protesteze în mai multe oraşe din ţară, motivul fiind decizia Guvernului de a pregăti o lege a graţierii. În Capitală au ieşit peste 2.000 de persoane care, după ce s-au strâns în Piaţa Universităţii, au decis să meargă să protesteze paşnic în faţa Guvernului faţă de elaborarea acestui act normativ.

UPDATE 22.15 Protestul din Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de proiectele de graţiere şi modificare a Codului penal elaborate de Ministerul Justiţiei, s-a încheiat după aproape o oră şi jumătate, timp în care circa 3.000 de oameni au cerut demisia Guvernului şi au scandat "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", "DNA să vină să vă ia", "Jos penalii!", "La închisoare, nu la guvernare!".

Toţi cei circa 3.000 de oameni care au protestat, miercuri, în Bucureşti, faţă de intenţia Guvernului de a da o ordonanţă de graţiere şi una de modificare a Codului penal, au plecat în jurul orei 21.45 din Piaţa Victoriei.

UPDATE 21.30 În faţa Guvernului mai sunt câteva sute de manifestanţi.

   

UPDATE 21.00 Lumea începe să plece din faţa Palatului Victoria.

UPDATE Persoanele care protestează în faţa Guvernului cer demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. În jur de 2.000 de oameni sunt strânşi lângă Palatul Victoria. 

image

UPDATE Manifestanţii au ajuns în faţa Guvernului. 

UPDATE 20.20 Un protest spontan a izbucnit miercuri seara şi în centrul municipiului Iaşi, în contextul publicării spre dezbatere publică a proiectelor promovate de Ministerul Justiţiei privind graţierea şi modificarea legislaţiei penale.

Aproximativ 100 de persoane s-au întâlnit miercuri seară în Piaţa Victoriei din Timişoara, la mitingul „Spune NU amnistiei, spune DA democraţiei”: „Nu ne-a spus nimeni înainte de alegeri că urmează să fim slugile unor condamnaţi!“

UPDATE Jandarmii au format un cordon în jurul Guvernului. Protestarii ajung în faţa Palatului VIctoria în aproximativ 15 minute. 

UPDATE Numărul persoanelor care se îndreptă spre Palatul Victoria ar fi crescut la aproximativ o mie, potrivit Digi24. 

UPDATE Protestatarii au pornit în coloană spre Guvern. Aceştia merg pe prima bandă a Bulevardului Magheru. 

UPDATE S-a luat decizia, în urma discuţiilor cu Jandarmeria, să se plece spre Guvern la ora 19.30. 

image

UPDATE Câteva sute de persoane au protestat în centrul Clujului. Jandarmeria i-a legitimat pe organizatori. 

UPDATE Protestatarii îşi manifestă intenţia de a merge spre Guvern. 

UPDATE „Daca nu este dezbătută public nu stim ce implică graţierea şi amnistia. Aceste asa-zise reforme sunt făcute cu dedicaşie pentru clasa politica". a declarat pentrru Adevărul Arthur, unul din protestarii veniţi în Piaţa Universităţii. Sunt în continuare câteva sute de oameni care protestează împotriva PSD şi a Guvernului.

image

UPDATE Protestatarii au cartonaşe roşii în mână şi scandează: „Guvernare, nu eliberare!”

UPDATE Câteva sute de persoane s-au strâns în Piaţa Universităţii. Nicuşor Dan este printre protestari. Se strigă „Demisia!”, dar şi „RTV şi Antena 3, ruşinea României!“. 


„Ne strângem la Universitate începând cu ora 18:00. Dacă suntem destui mergem într-un marş spre Guvern. Pornim în marş la ora 20:00“, arată în descrierea evenimentului creat pe Facebook.

„Acesta este un event făcut în urma declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte grave de corupţie. Va fi anulat dacă Guvernul respectă principiile şi valorile democraţiei. Data este relativă şi va fi schimbată pentru prima zi în care Guvernul ar pune în aplicare intenţiile respective“, se arată în acelaşi mesaj.   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite