Mihai-Cristian Mărculescu, numit şef al DIPI, în locul lui Rareş Văduva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Dacian Cioloş l-a schimbat din funcţie pe şeful DIPI, Rareş Văduva, cercetat într-un dosar de corupţie
Premierul Dacian Cioloş l-a schimbat din funcţie pe şeful DIPI, Rareş Văduva, cercetat într-un dosar de corupţie

Premierul Dacian Cioloş a numit marţi un nou şef la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Interne. Noul şef al spionilor de la Interne este Mihai-Cristian Mărculescu.

Decizia privind demiterea lui Rareş Văduva de la şefia DIPI a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial, alături de o decizie a premierului Dacian Cioloş privind instalarea în funcţie a lui Mihai-Cristian Mărculescu ca secretar de stat în Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, în locul lui Văduva.

Guvernul a anunţat luni că premierul Dacian Cioloş îl va demite pe Văduva, decizia fiind aşteptată în cursul zilei, însă publicarea în Monitorul Oficial a fost făcută abia marţi.

Rareş Văduva, acuzat de corupţie

Premierul Dacian Ciloş a luat decizia demiterii comisarului-şef Rareş Văduva (40 de ani) după ce acesta a fost pus sub acuzare în dosarul disjuns din cel în care fostul ministrul de Interne, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată că ar fi cerut şi primit o limuzină de lux Audi A8, o cadă cu jacuzzi, şi alte bunuri de lux achiziţionate de foştii şefi „Doi şi-un sfert” din banii de filaje ai instituţiei.

Văduva i-a succedat în funcţie chestorului principal Gheorghe Nicolae la şefia Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul MAI, în luna februarie, după ce Nicolae a fost demis alături de adjunctul său Nelu Zărnică, cei doi fiind puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri. De altfel, Gheorghe Nicolae a fost audiat luni din nou în acest dosar. Şi comisarul-şef  Gelu Oltean, un alt fost şef al Doi şi-un sfert a fost audiat de procurorii DNA cu privire la acuzaţiile aduse lui Văduva. La sfârşitul zilei însă au aflat că au fost puşi şi ei sub acuzare alături de Rareş Văduva.

Mai exact, Nicolae este acuzat de delapidare, fals intelectual, uz de fals, toate în formă continuată, precum şi două infracţiuni de abuz în serviciu; Gelu Oltean a fost pus sub învinuire pentru delapidare, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu; Nelu Zărnică pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals; Gheorghe Popa, fost adjunct la DIPI, pentru deturnare de fonduri, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu şi delapidare; Ioan Popa pentru deturnare de fonduri, delapidare, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite