VIDEO FOTO Accidentul din Muntenegru, în care au murit 18 români, descris de o bucureşteancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul în care s-a petrecut tragedia din Muntenegru, şoferul autocarului conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti“ din Podgoriţa Carmen Dorobeţ, din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie a unui spital din capitala muntenegreană.

UPDATE 08.57 Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care transportă două echipe de evaluare, una medicală şi una consulară, ce vor acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de duminică, a aterizat luni dimineaţă la Podgoriţa. La bord se află şi secretarul de stat Raed Arafat.

Ministerul de Externe a anunţat luni dimineaţă că numărul persoanelor decedate în urma cumplitului accident din Muntenegru a crescut la 18. De asemenea, oficialii ministerului au anunţat că au fost deschise două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit.

Alte 29 de persoane au fost rănite în Muntenegru, în urma prăbuşirii într-o prăpastie a unui autocar înmatriculat în România, a anunţat duminică ministrul muntenegrean de interne, Rasko Konjevic.

Autocarul, cu 47 de persoane la bord, a intrat în Muntenegru prin punctul de trecere a frontierei Dobrakovo în jurul orei locale 15:00, iar incidentul a avuit loc în jurul orei locale 17:00,  pe drumul Podgoriţa-Kolašin, în zona mănăstirii Morača. Carmen Dorobeţ a spus că turiştii români ar fi trebuit să rămână în Muntenegru cinci zile.


Ambasadorul României la Podgoriţa, Mihail Florovici, le-a mulţumit localnicilor care au ajutat la salvarea turiştilor şi celor care au donat sânge pentru persoanele rănite.

Premierul Serbiei, Ivica Dacic, a oferit autorităţilor muntenegrene ajutorul ţării sale.

Muntenegru este o ţară cunoscută pentru şoselele periculoase, numeroase accidente petrecându-se în fiecare an.

În anul 2004, într-o tragedie similară şi-au pierdut viaţa 12 copii bulgari după ce autocarul lor s-a prăbuşit de la o înălţime de 15 metri în râul Lim din Muntenegru. În total, au fost salvate 38 persoane dintre cele aflate la bord datorită, în primul rând datorită localnicilor care au reuşit să scoată mulţi copii din apele râului.

FOTO VIDEO Lista românilor internaţi în spitalul din Muntenegru în urma accidentului în care au murit 18 persoane

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Un autocar cu număr de România s-a răsturnat în Muntenegru. Ministerul de Externe: 18  persoane au murit

18 români au murit în Muntenegru, într-un cumplit accident. Un autocar, care avea număr de înmatriculare de România, s-a răsturnat într-o prăpastie, a anunţat ministrul muntenegrean de Interne, Rasko Konjevic.

VIDEO FOTO Accidentul din Muntenegru, în care au murit 18 români, descris de o bucureşteancă

În momentul în care s-a petrecut tragedia din Muntenegru, şoferul autocarului conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti“ din Podgoriţa Carmen Dorobeţ, din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie a unui spital din capitala muntenegreană.

Corlăţean a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru în care un autocar cu numere de înmatriculare româneşti s-a prăbuşit într-o prăpastie.

O aeronavă a MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce românii răniţi în accident

O aeronavă militară pusă la dispoziţie de MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce cetăţenii români răniţi în accidentul în care un autocar românesc cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie, a anunţat ministrul Mircea Duşa.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite