Oamenii Sistemului şi diversiunea pensiilor speciale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se relevă corupţia fără margini din Sistem, realitate pe care o ştiam cu toţii, dar nu bănuiam dimensiunile şi nivelul la care ajunsese. Nu s-a întrebat nimeni cum, prin ce mijloace, ce competenţe şi merite extraordinare au avut unii dintre tineri pensionari militari, viitorii angajaţi la stat, viitorii patroni de firme prospere şi-au căpătat gradele şi funcţiile excepţionale, de pe urma cărora vor avea pensii nesimţite?!!!

Nu mai este nici o îndoială, iminenta schimbare legislativă a acordării pensiilor speciale a determinat valul de cereri la pensie a multor angajaţi cu grade şi funcţii înalte în instituţii de forţă ale statului. Astfel, angajaţi ai SRI, Ministerului de Interne, MApN au ales să devină tineri pensionari la vârsta de 40-40 şi ceva de ani!!! Vârstă la care majoritatea românilor trebuie să mai muncească 20 de ani şi, comparativ cu militarii, nu vor avea pensii de acelaşi nivel, nici privilegii şi nici speranţa de viaţă a acestora.

Valul de pensionări se explică prin faptul că noua legislaţie la care se lucrează în prezent, se pare că le va diminua viitoarele pensii. Cert este că aceşti oameni cu funcţii şi grade înalte ştiau dinainte despre modificările legislative, nedezbătute public şi încă neadoptate, mulţi dintre ei înaintându-şi din timp cererile de pensionare. Pe de altă parte, proiectul a stârnit nemulţumire şi în rândul militarilor deja pensionaţi, speriaţi că le-ar putea scădea pensiile.

În consecinţă, s-a creat o stare de rumoare, de nemulţumire, inclusiv în rândul sindicatului poliţiştilor, care a început să dea în vileag angajările rapide, cu ”decizie de oportunitate a ministrului”, cum ar zice chiar doamna de la Interne, Carmen Dan, ale tinerilor pensionari făcute peste noapte, unele dintre ele chiar de către Guvernul actual. Sindicat care ştia demult de ilegalităţile respective, dar abia acum a ales să le dezvăluie!

La asemenea stare de lucruri, opinia publică, în funcţie de simpatie şi de interes, a luat foc, fiind lansate tot felul de păreri pro şi contra tinerilor pensionari, pe de o parte, dar şi poziţionări extreme venite chiar din rândurile militarilor. Unii au ţipat că prin plecarea din instituţiile de forţă a multor angajaţi s-a creat o stare de vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale. Că au plecat oameni importanţi, competenţii, şcoliţi şi au lăsat un vid mare în locul lor!!!

Alte voci au acuzat că mahării care s-au înghesuit să devină tineri pensionari vor avea pensii nejustificat de mari, exorbitante, nemeritate şi nesimţite în comparaţie cu românii de rând. Imorale. Că şi-au obţinut gradele şi funcţiile fără să aibă merite deosebite. Că sunt corupţi şi au făcut şi jocuri de putere, că au controlat ţara împreună cu mafia. Că au furat vor fura în continuare. Că se vor angaja imediat la stat, pe funcţii importante sau îşi vor face afaceri prin firme căpuşe abonate la bugetul statului.

Pe lângă controverse, un lucru este cert- se developează public corupţia fără margini din Sistem, realitate care ştiam cu toţii că există, dar nu bănuiam dimensiunile şi nivelul la care ajunsese aceasta. Nu s-a întrebat nimeni cum, prin ce mijloace, ce competenţe şi merite extraordinare au avut unii dintre viitorii tineri pensionari militari, viitorii angajaţi la stat, viitorii patroni de firme prospere şi-au căpătat gradele şi funcţiile excepţionale, de pe urma cărora vor avea pensii nesimţite?!!! Şi ce alte merite şi competenţe excepţionale au determinat angajarea acestora, imediat după pensionare, în aceleaşi instituţii sau chiar pe aceleaşi funcţii din instituţiile unde au lucrat?!!!

Probabil că dintre aceştia, vor răsări şi o serie de oameni politici noi, care vor face legile şi vor deţine puterea în ţara noastră.

Cât despre vulnerabilitatea securităţii naţionale cauzată de aceste pensionări, mi se pare a fi doar o glumă proastă menită să manipuleze şi mai mult opinia publică şi să facă jocurile pe scena puterii din România.

Redau mai jos, câtea opinii contra tinerilor pensionari militari excepţionali, a celor acuzaţi că au făcut jocuri necurate, exprimate pe forumuri:

Pleaca uneltele sistemului

”Adica daca pleaca fripturistii, incompetentii si complicii politrucilor va fi si mai rau?

Cei care se inghesuie acum la pomana pensiilor speciale sunt aceiasi milogi incompetenti care au inchis ochii la toate expeditiile de jaf ale politrucilor in buzunarele cetatenilor.”

”Ei sunt cei care n-au fost in stare sa afle ca Hexifarma vinde apa de ploaie in loc de dezinfectante; sunt cei care au aflat ca mine, din presa, ca exista mii de Secureanu peste tot pe unde statul e majoritar, ei sunt cei care au complotat cu talharii din politica toate jafurile si tunurile date in ultimii 20 de ani.”

”Astia care pleaca acum sunt trupetii penibili si arivisti ai sistemului, martori tacuti si interesati ai jafurilor. Ei isi iau acum partea lor din prada: renta viagera din banii celor pe care au pretins, ipocrit si mincinos, ca ii slujesc!”

”Aparatul de stat e in putrefactie etica si incompetenta cronica de foarte multa vreme, tocmai cu acesti fripturisti in activitate. Si nu, cei care vin nu sunt altfel, tot pe pile au ajuns acolo, tot ca sa adune bani indiferent cum.”

Pe fripturistii astia se bazau institutiile noastre? Pe unii care sunt gata sa se pensioneze la 40 de ani doar ca sa beneficieze de niste privilegii? Se face de bunavoie, deci ne meritam erdoganizarea tarii. “

”Mulţi se vor reangaja, cumulând pensia mare cu salariul mare, la cererea tuturor din cauza penuriei de cadre specializate în care s-au învestit 10 ani, au activat 5 cu pricepere şi apoi au ieşit la pensie...că au făcut vechimea.”

” Locul celor pensionaţi trebuie ocupat de ...prospătură. Şi postul costă! Doar nu se va organiza concurs pentru posturi, sau dacă DA, interviul va decide pe cine trebuie. Deja vu.”

”Nu e bine... devin brusc mari specialisti neinlocuibili. ca au faultat 30 de ani sansele Romaniei de dezvoltare ! Sa plece din institutii toti specialisti astia lu peste care numa dupa bani se uita si s-au prostituat cu infractorii politici in detrimentul populatiei.”

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite