Pedeapsă redusă la jumătate pentru Gheorghe Ştefan în dosarul Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pedeapsa fostului primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, în dosarul Microsoft a fost redusă aproape la jumătate de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti. Sentinţa acestora este definitivă.

Potrivit portalului instanţei, Curtea de Apel Ploieşti a decis, luni, ca pedeapsa de şase ani de închisoare pe care fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a primit-o în dosarul Microsoft, să fie redusă la jumătate, constatând că sunt „incidente în cauză a dispoziţiilor articolului 19 din Legea nr.692/2002”, şi anume posibilitatea reducerii pedepsei în urma cooperării.

“Reduce pedeapsa principală aplicată contestatorului condamnat prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de la 6 ani la 3 ani şi 6 luni închisoare. Deduce din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare reţinerea, arestul preventiv şi arestul la domiciliu şi perioada de la data punerii în executare a mandatului, la zi”, se arată în sentinţă. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Prejudiciul se ridică la 51 de milioane de euro

Conform DNA, faptele au fost comise în contextul în care, în luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicaţiilor, a optat pentru varianta încheierii unui nou contract de închiriere software, fapt care nu se putea realiza, conform legislaţiei în vigoare, decât prin organizarea unei licitaţii publice.

Prejudiciul din dosar se ridică la 51.396.344 de euro, reprezentând diferenţa dintre suma plătită de minister şi suma care a fost facturată de furnizorul de licenţe către SC Dim Soft SRL, fiind creat totodată un folos necuvenit în favoarea D.Con-Net AG.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite