Pensionarul de lux de la vârful MAI Cornel-Gabriel Ciocoiu, eliberat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabriel Ciocoiu a renunţat la postul de consilier
Cabriel Ciocoiu a renunţat la postul de consilier

Secretarul de stat Cornel-Gabriel Ciocoiu, intrat în atenţia presei după ce s-a aflat că a fost reangajat în Ministerul de Interne a doua zi după pensionare, a fost eliberat, la cerere, din funcţie. Decizia a apărut vineri în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cornel-Gabriel Ciocoiu se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în decizia semnată de premierul Mihai Tudose, potrivit Digi24.ro.

Până de curând, Cornel Gabriel Ciocoiu era director general al Direcţiei Generale Management Operaţional din MAI, funcţie pe care o deţinea din 2015. În această calitate, Ciocoiu încasa lunar un venit de circa 14.000 de lei (salariu, normă de hrană, bani de echipament, primă de vacanţă). El a trecut apoi în rezervă, cu grad de general, ajungând, la 45 de ani, să primească o pensie de peste 13.000 lei. Ulterior,”pensionarul” a fost numit secretar de stat în Ministerul de Interne, funcţie plătită cu cel puţin 10.000 de lei lunar.

În aceeaşi situaţie privilegiată se află şi Cătălin Breazu, fost director general adjunct în MAI, Direcţia Generală de Management Resurse Umane. Potrivit declaraţiei sale de avere, Breazu a avut o soldă lunară de circa 14.500 de lei. La sfârşitul anului trecut, Breazu a trecut în rezervă, dar a fost reangajat imediat în calitate de consilier la cabinetul secretarului de stat. La trei luni de la trecerea în rezervă, în declaraţia de avere dată la 27 ianuarie 2017, Cătălin Breazu a menţionat că a încasat, în total, din pensie, 30.750 de lei.

Irina Alexe are numai 42 de ani şi este şi ea pensionară MAI. În septembrie anul trecut, chestorul Irina Alexe a fost numită secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii de către premierul Dacian Cioloş, la propunerea oficială a ministrului Dragoş Tudorache. După doar trei luni, în decembrie 2016, Alexe a ales să treacă în rezervă şi să încaseze o pensie uriaşă. În ultimul an de activitate ca poliţist activ Irinia Alexe a încasat  o leafă lunară de peste 10.100 de lei, potrivit declaraţiei sale de avere.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite