Percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistii au făcut 30 de percheziţii
Poliţistii au făcut 30 de percheziţii

Poliţia a făcut, joi dimineaţă, treizeci de percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, la persoane şi firme suspectate de crearea unui prejudiciu de 20 de milioane de lei, prin evaziune fiscală din tranzacţii cu mărfuri importate din China.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au făcut percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Arad, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dolj şi Ilfov, într-un dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti. 

Sunt vizate locuinţele unor persoane suspectate că ar coordona o activitate infracţională, precum şi sediile sau punctele de lucru ale 13 societăţi comerciale. Poliţiştii fac verificări financiar - contabile, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Conform anchetatorilor, în perioada 2015-2017 persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală, în urma valorificării, pe teritoriul României, a unor mărfuri importate din China - electronice şi accesorii gsm, produse de uz casnic şi accesorii, jucării, îmbrăcăminte. Acestea ar fi folosit, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, facturi care nu au la bază operaţiuni reale, iar tranzacţiile ar fi fost derulate prin mai multe firme "fantomă". Conturile bancare ale acestor firme "fantomă" ar fi fost utilizate pentru efectuarea de operaţiuni de schimb valutar a banilor obţinuţi din vânzări şi pentru transferul acestora către societăţi din China, cu care, în realitate, nu erau derulate operaţiuni de import pentru mărfurile comercializate.

Prin activitatea infracţională, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 20 de milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite